Haberler

Kayıp 3 Öğrenciye 3 Gün Sonra Ulaşıldı (3)

Arazi ŞARTLARI ÇOK KÖTÜYDÜ Antalya Vali Yardımcısı ve Kemer Kaymakam Vekili Serdar Cevheroğlu, gençler bulunduktan sonra yaptığı açıklamada, "Yaklaşık 3 gündür geceli gündüzlü bu kaybolan 3 genci arama faaliyetlerimiz devam ediyordu.

Arazi ŞARTLARI ÇOK KÖTÜYDÜ

Antalya Vali Yardımcısı ve Kemer Kaymakam Vekili Serdar Cevheroğlu, gençler bulunduktan sonra yaptığı açıklamada, "Yaklaşık 3 gündür geceli gündüzlü bu kaybolan 3 genci arama faaliyetlerimiz devam ediyordu. özellikle dün ve bugün çok ciddi bir şekilde arama faaliyetlerine devam ettik. Bugün saat 9.30 civarında ilçe jandarma komutanımızın olduğu helikopterden gençler görüldü ve sahil güvenlik helikopteri tarafından bulundukları yerden alındılar" dedi.

Kaybolan 3 üniversitelinin görüldükleri an bir tepede beklediklerini belirten Cevheroğlu, şöyle devam etti:

"Sürekli olarak hareket ettiklerini düşünüyoruz. Tahmin ettiğimiz noktadan daha farklı bir noktada bulundular. Elimizden gelen her türlü çabayı gösterdik ve nihayet bulduk ama arazi çok çetin bir arazi, son derece dik ve ormanlık iklim koşulları sürekli değişiyor. Yüksek kesimlerde kar yağıyor, sis iniyor. Çok zor koşullarda arama kurtarma faaliyetlerini devam ettirdik. 3 gencin bulunmasında hem jandarma hem AFAD ekiplerimiz hem buna destek veren sivil toplum örgütleri ve Büyükşehir Belediyemiz çok çaba sarfettiler."

Arazida arama çalışmalarına katılan personel sayısının dün 138'e kadar çıktığını, bugün ise sayıyı azaltıp niteliği artırdıklarını belirten Cevheroğlu, "Jandarma özel harekat ekiplerimiz geldi. Bugün sayımızı 82'e indirmiştik. Çalışmalara 2 hilekopter katıldı. Isparta ve Afyonkarahisar'dan AFAD ekipleri geldi. Dağcılıkla ilgili kulüpler son derece destek verdiler. 112'ye ihbar geldiği an biz harekete geçtik. Dün saat 11.38'de telefon ediyorlar 112'ye ve helikopteri gördüklerini söylüyorlar. Daha sonra helikopter görüldüğü bölgeye gidiyor fakat sürekli hareket halindeler, bulunamıyorlar. Cep telefonlarının da şarjları bitmiş" şeklinde konuştu.

Kurtarma çalışmalarında yer alan AKUT Antalya Birim Sorumlusu Yılmaz Sevgül ise, "Şu ana kadar gördüğüm ve şahit olduğum en koordinasyonlu arama kurtarma çalışmasıyla tüm birimlerle birlikte tam bir ekip çalışması sergiledik. Polis, AFAD, itfaiye ve jandarma kurtarma ekipleriyle birlikte planlı şekilde bölgeyi taradık ve sonuca ulaştık. Gençleri gördüğümüzde biz de çok sevindik. Sağlıklı olmaları yara almamaları bizi daha çok mutlu etti" dedi.

BÖCEKLE BESLENİP, BİRBİRLERİNE SARILARAK ISINDILAR

Kurtarılan 3 öğrencinin tedavi için getirildiği Kemer Devlet Hastanesi Başhekimi Yılmaz Çiftçi, hastaların genel durumunun iyi olduğunu, bilinçlerinin açık ve ilk müdahalelerinin yapıldığını aktardı. Öğrencilerin durumuyla ilgili bilgi veren İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Levent Mumbuç ise şöyle dedi:

"3 gencimizin sağlık durumları iyi. Şu anda müşahade altındalar, hiç bir problemleri yok. Şuur durumları açık. Vücutlarında herhangi bir darp, kesi ya da çizik yok. Bu konuda şanslıyız. Takipleri yapılıyor, burada kalacaklar. Bu arada belki bölgemizin yağışlı ve nehirleri bol olmasından kaynaklı nehir suyu içerek vucütlarının sağlıklı kalmasını sağlamışlar. Çeşitli böcek ve meyvelerle beslendiklerini ifade ediyorlar. Bunlar da onlar adına olumlu sonuçlar doğurmuş. Geceleri soğuk anlarda birbirlerine sarılarak, vücut ısılarından faydalanarak hayatta kalmayı başarmışlar. Kan tahlilleri çıkmak üzere, sonrasında Antalya'ya gidip gitmemeleri konusunda karar vereceğiz. Vücudun gerekli duyduğu gıdalar alınmadığı için biraz zayıflama, kas kayıpları var. Ama bu böbreklere ya da organlara zarar oluşturacak seviyede değil."

AFAD BÖLGENİN HARİTASINI YAYINLADI

Antalya'nın Kemer İlçesi Likya Yolu yürüyüşüne 14 Ocak Çarşamba günü başlayan, 16 Ocak Cuma günü saat 15.30 sıralarında kaybolduklarını bildiren bir İngiliz ve 2 Hollanda vatandaşının bulunması çalışmalarında Afet Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) termal kameralı helikopteri kullanıldı. AFAD'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, arama kurtarma çalışmaları sırasında AFAD termal kameralı helikopterle kayıp kişilerin bulunabileceği muhtemel bölgeler belirlendi. Ekipler, 112 çağrı servisine yapılan imdat çağrısı sinyallerini de kullanarak kayıp öğrencilere ulaştı. Bu yöntem, arama kurtarma ve risk azaltmada teknolojik dönüşümü gerçekleştiren AFAD'ın bu yöndeki çalışmalarının somut bir sonucu oldu. Diğer yandan AFAD, arama çalışmalarında taranan alanların ve kayıp kişilerin bulunduğu yerin haritasını yayınladı. Açıklamada, operasyonda AFAD'dan 88 kişilik bir ekip, 7 arama kurtarma köpeği ve 2 helikopterin görev aldığı belirtildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Serdar Cevheroğlu Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title