Haberler

Kayıhan Osmanoğlu Kimdir ? Osmanoğlu Dedesini Ziyaret Edemedi

Güncelleme:

2. Abdulhamit'in torunu Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, dedesi Süleyman Şah'ın türbesini ziyarete geldi. Türbeye giremeyen Osmanoğlu, karakola en yakın köyde dua etti.

Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu kimdir ? Şehzade Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, dedesi Süleyman Şah'ın türbesini ziyaret etmek için Şanlıurfa'ya geldi.

DEDESİNİN TÜRBESİNİ ZİYARET ETTİ

Şehzade Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, Şah Fırat operasyonu ile Suriye'nin Halep kentine bağlı Karakozak köyü yakınlarından Şanlıurfa'nın Birecik ilçesindeki Kara Kuvvetleri Komutanlığı 3. Hudut Alayı 7. Hudut Bölük Komutanlığına geçici olarak getirilen dedesi Süleyman Şah'ın türbesini ziyaret etti.

DEDESİNİN TÜRBESİNE GİREMEDİ

Sultan II. Abdülhamid'in torunu Şehzade Abdülhamit Kayıhan Osmanoğlu, dedesinin türbesine hazırlıkların tamamlanmadığı gerekçesiyle giremedi. Osmanoğlu, dedesi Süleyman Şah ve beraberindeki askerlerin sandukasının geçici olarak tutulduğu bölük komutanlığına da mevzuat nedeniyle giriş yapamadı.

UZAKTAN DUA ETTİ

Türbenin bulunduğu karakola en yakın köyde dua eden, karakolun karşı köyünde uzaktan dua etmek zorunda kalan Abdülhamit Kayıhan Osmanoğlu, "Tabi ki dedemizin buraya gelmesi çok önemli ve çok manidar oldu. Yaşanan süreç içerisinde emeği geçen Cumhurbaşkanımıza, başbakanımıza teşekkür ediyoruz. Türbenin buraya getirilmesi bizim için çok onurlu oldu. Tabi bazı kesimler tarafından türbenin yerinin değiştirilmesi ile ilgili çokça muhalefet oldu ama en iyi kararın buraya gelmesi olduğunu düşünüyorum" dedi.

"DEDEMİZ VAHDETTİN HAN'IN TÜRBESİ TÜRKİYE'YE GETİRİLSİN"

Osmanoğlu, dedesi Vahdettin Han'ın türbesinin Türkiye'ye getirilmesini istedi. Dedesi Vahdettin Han'ın türbesinin de Suriye'de olduğunu belirten Osmanoğlu, sözlerine şöyle devam etti;

"Dedemiz Vahdettin Han'ın türbesinin Türkiye'ye gelmesi gerektiğini düşünüyoruz. Malumunuz Suriye'de karışık neler olduğunu yaşandığını bilemiyoruz. Bu karışıklık nedeniyle sürekli müslüman kardeşlerimiz zarar ve zulüm görüyor. Türbelerimizin ne durumda olduğunu bilemiyoruz. Suriye'de yaşanan bu belirsizliklerden dolayı dedem Sultan Vahdettin Han'ın da türbesinin Türkiye topraklarına getirilmesi gerektiğini düşünüyoruz."

Osmanoğlu, Süleyman Şah Türbesi'nin açılışına katılmak istediğini de sözlerine ekledi.



Kaynak: Haberler.Com / Gündem

Süleyman Şah Kayıhan Türkiye Suriye Gündem Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (2)

tekin idrismobilWeb@haberler.com:

Sen üzlme şeyhzadem yine üzülme diyorum bu ülkenin başına getirme bizim boynumuzun borcudur sen yigitsin sabret

0
1
yanıtYanıtla
koray derik:

karesi beyliğinin şehzadesi hayattamıdır?

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title