Haberler

Kaybolmaya Yüz Tutmuş Mesleklere Faizsiz Kredi Verilmesi

TESK Genel Başkanı Palandöken: "Bu adımlar yeni nesil esnafın gelişmesine katkı sağlayacak"

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "kaybolmaya yüz tutmuş mesleklere faizsiz kredi verileceği" yönündeki açıklamalarına ilişkin, "Bu adımlar yeni nesil esnafın gelişmesine katkı sağlayacak" dedi.

Palandöken, AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, Başbakan Davutoğlu'nun açıklamalarını çok önemsediklerini belirterek, faizsiz kredinin 'el emeği göz nuru' tabir edilen geleneksel ürünleri üreten esnafın ayakta kalmasına olanak tanıyacağını dile getirdi.

Faizsiz kredinin yanı sıra bu tür işleri yapan esnafa AVM'lerde rayiç kira bedelinin dörtte biri oranında bedellerle yer tahsis edileceğini de kaydeden Palandöken, "Bu adımlar yeni nesil esnafın gelişmesine katkı sağlayacak. Ahilik geleneği açısından önemli bir gelişme" ifadelerini kullandı.

Bundan sonraki dönemde iş bulamayan gençlerin zanaat öğrenmeye yöneleceklerini ve istihdama kazandırılacaklarını düşündüklerini anlatan Palandöken, dünyanın artık Kapalıçarşı konseptine yöneldiğini ve Başbakan Davutoğlu'nun açıklamalarını  bu konseptin gelişmesi anlamında da önemli gördüklerini sözlerine ekledi. - Ankara

Kaynak: AA / Ekonomi

Bendevi Palandöken Ahmet Davutoğlu Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title