Haberler

Mersin'de Kaybolan Dağcıları Jandarma Buldu

Güncelleme:

Mersin'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla gerçekleştirilen tırmanma etkinliğinde kaybolan 5 dağcıyı, jandarma ekipleri kurtardı.

Mersin'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla gerçekleştirilen tırmanma etkinliğinde kaybolan 5 dağcı, jandarma ekiplerince kurtarıldı.

Mersin Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, merkez Toroslar ilçesi Tırtar Mahallesi'ndeki Yıldız Dağı'na Mersin Dağcılık Kulübü üyelerince, Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında yapılan tırmanma esnasında 5 kişilik bir grupla Dümbelek yaylası civarında irtibat kurulamadı. Grubu aramaya giden diğer 6 kişilik başka bir grubun da kaybolması üzerine dağcılar, jandarmayı arayarak yardım istedi.

İhbar üzerine harekete geçen jandarma ekipleri, Büyükşehir Belediyesi ve İl Afet Müdürlüğü'nden oluşturan bir ekiple, 'Boza' adlı iz takip köpeğini yanlarına alarak arama kurtarma çalışması başlattı. Havanın yağışlı ve aşırı sisli olması nedeniyle görüş açısının tamamen düştüğü arazide ekipler, yönlerini kaybeden kayıp dağcılara gecenin ilerleyen saatlerinde ulaştı.

Sağlık sorunu olmayan dağcılar, önce Tırtar yaylasına oradan da araçlarına bindirilerek Mersin'e getirildi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Toroslar 29 Ekim Mersin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title