Haberler

Kayatürk'ten Başkan Özgökçe'ye Yapılan Saldırıya Tepki

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Milletvekili Burhan Kayatürk, Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe’nin önceki akşam Teravih Namazı’nda çıktığı esnada bir grubun saldırısına uğramasına tepki göstererek, “Dün Tuşba Belediye Başkanımız Teravih Namazı’ndan çıkarken yüzleri kapalı, ellerinde tas, sopa, molotof ve silah olan yaklaşık 400 kişilik yetişkin ve gençlerden oluşan kalabalığın saldırısına uğruyor.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Milletvekili Burhan Kayatürk, Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe'nin önceki akşam Teravih Namazı'nda çıktığı esnada bir grubun saldırısına uğramasına tepki göstererek, "Dün Tuşba Belediye Başkanımız Teravih Namazı'ndan çıkarken yüzleri kapalı, ellerinde tas, sopa, molotof ve silah olan yaklaşık 400 kişilik yetişkin ve gençlerden oluşan kalabalığın saldırısına uğruyor. Hayırdır? Tek taraflı barış olmaz. Bir elinizde mazbata diğer elinizde silah ile siyaset olmaz. Demokrasi burada aradan çekilir. Biz silahların susması için Türkiye'nin tüm ulusalcılarını karşımıza aldık" dedi.

AK Parti Van İl Başkanlığı'nca düzenlenen İlçe Başkanları Tanıtım Toplantısı'nda bir konuşma yapan AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, il ve ilçe başkanlarının görevden alınma sürecini anlattı. Siyasetin bir kuralı olduğunu kaydeden Kayatürk, "Başbakanımız imzası ile illerimize kim gönderilirse biz onu kabul ettik. Dünyanın da bir vefa kuralı vardır. Emeğe saygı kuralıdır. Dolaysıyla geçmişte de hizmet yapış arkadaşlarımızı daima minnet ile yad edeceğiz. Ben bu yolda, bu kutsal davada partimize leke getirecek bir harekette bulunmadan görevlerini teslim eden ilçe başkanlarıma teşekkür ediyorum" dedi.

Irak'ta, Suriye'de ve Gazze'de Müslümanların çok büyük bir zulüm gördüğünü vurgulayan Kayatürk, "Bizim dualarımız bu kardeşlerimiz içindir. Başkaları da Türkiye üzerinden hesap yapmaktadır. Fakat kaosun ve her türlü çıkmazın olduğu Ortadoğu'da bir liderin şu anda Cumhurbaşkanı adayı olması bizleri rahatlatmaktadır. Recep Tayyip Erdoğan gibi bir lider cumhurbaşkanlığı görevini başarı ile sürdürebilir ki bizi de aydınlık yarınlar karşılasın. Bu yolda bizlere yoldaşlık edecek olan yeni ilçe başkanlarımıza hayırlı olsun diyorum" ifadelerini kullandı.

Türkiye'de iki cumhurbaşkanı adayı olduğunu ve bunlardan birinin Başbakan Recep Tayip Erdoğan diğerinin ise CHP ve MHP çatı adayı Ekmelettin İhsanoğlu olduğunu hatırlatan Kayatürk, diğer aday olan Selahattin Demirtaş'ın ise bir şansının olmadığını anlattı. Van'da Başbakan Recep Tayip Erdoğan dışındaki adaylara verilecek olan her oyun nereye gideceğini bu halkın çok iyi bildiğini kaydeden Kayatürk, "Efendim Kürt'lerin oyuna bakalım. Biz biliyoruz ki bugüne kadar AK Parti'nin, Kürt vatandaşlarımızdan aldığı oy oranı yüzde 54'tür. Batıyı da kattığımız zaman bu yüzde 60'ları buluyor. Baskı olmadığı takdirde de Kürtlerin yüzde 80'i AK Parti'yi tercih ediyor. 30 Mart'ta siyasi rakibimiz cebren ve hile ile kazanmasına rağmen biz dedik ki tamam hayırlı olsun, halkımızın takdiridir. Ama artık herkesin haddini, hududunu bilmesi gerekiyor. Bakıyoruz ki Erciş'te Recep Tayyip Erdoğan'ın ismi yoldan alınıyor. Ayıp ya, insan utanır. Van'ın yanına yeni bir Van koyan Başbakan'a bu yapılır mı? Adnan Menderes'in, Fatih'in, Recep Tayyip Erdoğan'ın ismi ile ne işiniz var. Bu isimlerle ulusalcıların işi olur. Dolaysıyla siz hangi taraftasınız? İkinci bir ayıp ise şiddetin devam edilmesidir. Biz güzel şeyler söylemek istiyoruz. Dün Tuşba Belediye Başkanımız Sayın Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, Teravih Namazı'nda çıkarken yüzleri kapalı, ellerinde taş, sopa, molotof ve silah olan yaklaşık 400 kişilik yetişkin ve gençlerden oluşan kalabalık bir grubun saldırısına uğruyor. Hayırdır? Tek taraflı barış olmaz. Bir elinizde mazbata diğer elinizde silah ile siyaset olmaz. Demokrasi burada aradan çekilir. Biz silahların susması için Türkiye'nin tüm ulusalcılarını karşımıza aldık. Türkiye'nin derin yapıları Başbakanımız ile uğraştı. Ne istedi, Türkiye, Suriye ile Irak'a dönüşmesin dedik. Silahlar sussun istedik. Fakat bu tek taraflı olmaz. Siz ne yapacaksınız? 'Halkın iradesi ile seçilmiş olan Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe Teravih Namazına gelmiş hadi toplanıp saldıralım' Olur mu yahu? Ayıptır. Yazıklar olsun" şeklinde konuştu

Kayatürk'ün sert tepki gösterdiği konuşmasını salonda bulunan AK Parti Milletvekili Mustafa Bilici, Fatih Çiftci, İl Başkanı Zahir Soğanda, Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan ile AK Parti İlçe başkanları ve partililer uzun süre alkışladılar. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Burhan Kayatürk Fevzi Özgökçe Ak Parti Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu?
500

Yorumlar (2)

MURAT:

yazık olmuş VALLAHİ billahi o fatih ide bir gün dövseler kafasını gözünü kör etsel elime kınalar yakaarım.FATİH ÇİFÇİ İNŞALLAH DAHA AKP ADAY OLMAZ.SİYASETCİLER SİZİ RANCILAR.

7
1
yanıtYanıtla
zulfikar arpoglu:

O FATİHİ DE DOVSELER BİR GUN FATİH CİFTCİYİ DOVUN SİZDEN İCAM

6
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title