Haberler

Kayapa'daki Çöp Depolama ve Yakma Tesisi Projesi

Nilüfer ilçesi Kayapa Mahallesi'nde yapılması planlanan çöp depolama ve yakma tesisine karşı kurulan platform tarafından bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Nilüfer ilçesi Kayapa Mahallesi'nde yapılması planlanan çöp depolama ve yakma tesisine karşı kurulan platform tarafından bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Mahalle meydanında, Bursa Kayapa Çöp Depolama ve Yakma Tesisi'ne Hayır Platformunca yapılan halkı bilgilendirme toplantısına, CHP Bursa milletvekilleri Erkan Aydın ve Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Nilüfer Kent Konseyi üyeleri, bazı muhtarlar ve çevre mahallelerden vatandaşlar katıldı.

Toplantıya ellerinde dövizlerle katılan grup, slogan atarak çöp depolama ve yakma tesisine karşı olduklarını ifade etti.

Kimya Mühendisleri Odası (KMO) Bursa Şube Başkanı ve Bursa Akademik Odalar Birliği (BAOB) Dönem Sözcüsü Ali Uluşahin, çöp depolama ve yakma tesisinin Nilüfer'e, Bursa'ya ve Marmara Bölgesi'ne zarar vereceğini öne sürdü.

Ziraat Odası Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Ertuğrul Aksoy da tesis kurulması halinde su kaynakları, ormanlar ve tarımsal arazilerinin olumsuz etkileneceğini iddia etti.

Nilüfer Ovası'nda ve Kayapa'nın ovalarında tarımsal faaliyet yapıldığını belirten Aksoy, "Tarım yapmak için temiz suya ihtiyaç var. Kayapa'da bulunan Hasanağa Barajı'ndaki su, buralarda tarım arazilerinde kullanılıyor." dedi.

Doğayı ve Çevreyi Koruma Derneği (DOĞADER) Başkanı Murat Demir ise çöp depolama ve yakma tesisine karşı bölge halkının tepkisini dile getirmek için bir araya geldiklerini anlattı.

Projeden vazgeçilmesini istediklerini dile getiren Demir, "Biz diyoruz ki 'Çöplerimiz yakılmasın, çöplerimiz geri dönüşsün, doğaya karışsın, ülke ekonomisine katkısı olsun.' Lütfen atıklarımızı yakmayalım, doğaya ve ülke ekonomisine kazandıralım. Amacımız, bunu dile getirmek ve bu mesajı vermek." diye konuştu.

Grup, konuşmaların ardından dağıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Nurhayat Altaca Kayışoğlu Erkan Aydın Kayapa Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title