Haberler

Kayalıklarda Mahsur Kalan Keçilere Afad Yardımı

Kayalıklarda mahsur kalan keçilere AFAD yardımı Malatya'nın Arapgir ilçesinde, kayalıklardan inemeyen iki keçi, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekiplerinin müdahalesiyle kurtarıldı.

Kayalıklarda mahsur kalan keçilere AFAD yardımı Malatya'nın Arapgir ilçesinde, kayalıklardan inemeyen iki keçi, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekiplerinin müdahalesiyle kurtarıldı.Alınan bilgiye göre, Kunducak Mahallesi'nde oturan Orhan Erdim, hayvanlarını Güvercinlik Taşı mevkisine otlatmaya götürdü. Bu sırada sürüden ayrılan iki keçi kayalıklarda mahsur kaldı. Erdim, kendi imkanlarıyla kayalıklardan indiremediği keçilerinin kurtarılması için AFAD ekiplerinden yardım istedi.Bölgeye giden AFAD ekibinden bir görevli, halat yardımıyla kayalık alana inerek yaklaşık iki saatlik bir çalışma sonucunda keçileri halata bağlayarak bulundukları yerden indirdi.Erdim, otlattığı keçilerinden ikisinin kayalıklarda mahsur kaldığını belirterek, "Kendi imkanlarımızla keçileri kurtaramadık. Bu nedenle AFAD ekiplerini aradık. Onlarda sağ olsunlar geldiler. Başbakanımız bize böyle bir imkan sunduğu için saygılarımızı sunuyorum" diye konuştu. -

Kaynak: AA / Güncel

Güvercinlik Arapgir Malatya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title