Haberler

Kayaköy'ün İsim Değişikliğine Referandumla Karar Verilecek

Kayaköy'ün isim değişikliğine referandumla karar verilecek- Kayaköy'ün isminin "Kayı Köy" olarak değiştirilmesini, bölge halkının referandumda vereceği oylar belirleyecek Fethiye Belediye Meclisi, Kayaköy'ün isminin "Kayı Köy" olarak değiştirilmesi teklifini görüşerek, değişikliğin referandumla yapılmasına karar verdi.

Kayaköy'ün isim değişikliğine referandumla karar verilecek- Kayaköy'ün isminin "Kayı Köy" olarak değiştirilmesini, bölge halkının referandumda vereceği oylar belirleyecek Fethiye Belediye Meclisi, Kayaköy'ün isminin "Kayı Köy" olarak değiştirilmesi teklifini görüşerek, değişikliğin referandumla yapılmasına karar verdi.Fethiye Belediye Meclisi mart ayı toplantısında Kayaköy'ün isminin "Kayı Köy" olarak değiştirilmesi teklifi görüşüldü. Belediye Meclisi İmar Komisyonu Başkanı Zafer Doğan, yaptığı konuşmada, Kayaköy'ün ören yeri ile tanındığını, isim değişikliğinin turizm açısından sıkıntılı olabileceğini vurguladı.İnsanların "Kayı" ismine yavaş yavaş alışması gerektiğini belirten Doğan, "Bunun için etkinlikler yaparak yavaş yavaş değişim sürecini tamamlamak gerekir. Komisyon olarak referandum yapılmasını öneriyoruz" dedi.Meclis, isim değişikliği için referandum yapılmasına karar verdi. Toplantıda Keçiler Mahallesi'nin isminin "Karakeçililer" olarak değiştirilmesi de görüşüldü. Gündem maddesi, alınan görüşler sonucunda oy birliğiyle kabul edildi.- İsim değişikliği için 5 bin imza toplandıYörük Türkmen Tarihi Araştırmacısı Eren Fehmi Eroğlu, toplantının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, köyün isim değişikliğiyle ilgili yaklaşık 5 bin elektronik imza toplayarak belediye meclisine teslim ettiklerini söyledi.Kayaköy'ün yurt dışında "Levissi" ve "Ghost Village" olarak bilindiğini anlatan Eroğlu, isim değişikliğinin turizm açısından problem yaşatmayacağını savundu. Eroğlu, "Referandum tarihinin belirlenmesini bekleyeceğiz ve köyümüzde tarih turizmini başlatacağız. Bu noktada gerek belediyemiz gerekse kurum ve kuruluşların yardımını bekliyoruz" diye konuştu. ..

Kaynak: AA / Güncel

Zafer Doğan Fethiye Kayaköy Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title