Haberler

Kayaköy'de Adrenalin Safari

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde ATV araçlarıyla dar, tozlu ve taşlı patikalardan geçilerek yapılan 'Quad Safari' turları, turistlere adrenalin dolu bir gün geçirme fırsatı sunuyor.

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde ATV araçlarıyla dar, tozlu ve taşlı patikalardan geçilerek yapılan 'Quad Safari' turları, turistlere adrenalin dolu bir gün geçirme fırsatı sunuyor.

Fethiye'nin gözde turizm merkezlerinden Kayaköy'de ATV araçlarla düzenlenen 'Quad Safari' turlarına yılda yaklaşık 6 bin turist katılıyor. Tur öncesi turistlere ATV araçlar hakkında bilgi verilip deneme sürüşü yaptırılıyor. Turun başlangıcında Kayaköy'ü gezen turistler, daha sonra Af Kule Manastırı yakınlarında çam ağaçlarıyla kaplı ormana giriyor; dar, tozlu ve taşlı orman yollarında doğa ile baş başa, adrenalin dolu bir gezinti yapıyor. Parkur üzerindeki engellerden geçtikten sonra küçük tepelerden inen turistlerin heyecanı yüzlerine yansıyor. Ormanlık alandaki gezintinin tamamlanmasının ardından kafile Gemile Koyu'na hareket ediyor. BABADAĞ, GEMİLE VE ST. NİCOLAS

Tur sırasında ATV araçlar konvoy halinde hareket ederken, konvoyun başında ve sonunda güvenliği sağlayan rehberler bulunuyor. Turun son bölümünde turistler Gemile Koyu, St. Nicolas Adası ve ünlü paraşüt merkezi Babadağ'ı görebilecekleri bir tepede mola veriyor. Çekilen hatıra fotoğrafının ardından Kayaköy harabelerini gezen turistlerin macerası son buluyor. FİYATI 50 İLE 80 TL ARASINDA DEĞİŞİYOR

Haftanın her günü yapılan turlara İngiliz, Rus ve Hollandalı turistler yoğun ilgi gösteriyor. Yaklaşık 15 kilometre mesafe kat edilen 'Quad Safari' 2 saat sürüyor. Turun fiyatı ise 50 ile 80 TL arasında değişiyor. 'Quad Safari' turu rehberi Fadıl Küçüktır, turistlerin tarih ve doğayla baş başa, heyecan dolu bir gün geçirmek için turlara katıldıklarını söyledi. Kayaköy'ün bu aktivite için çok uygun bir bölge olduğunu anlatan Küçüktır, güvenlik açısından tura 8-10 ATV ile çıktıklarını, kalabalık grupların kontrolünün zor olduğunu ve güzergahın aynı olmasını karşın bazı turistlerin tura tekrar tekrar katıldıklarını kaydetti.

'ADRENALİ YÜKSEK'

Tura katılan İngiliz Jesica Thames, 'Quad Safari'nin çok eğlenceli ve güzel olduğunu söyledi. Dar ve taşlı yollardan geçtiklerini aktaran Thames, tura tekrar katılmak istediğini dile getirdi.

İlk defa ATV araç sürdüğünü belirten Tolga Akbaş ise heyecan dolu bir gün geçirdiğini, inişte ya da yokuş yukarı yollarda büyük heyecan yaşadığını anlatan Akbaş, "Sürüş sırasında herhangi bir endişe duymadım. Normal motor ya da arabaya benzemiyor. Adrenali yüksek, sürüşü keyifli bir araç herkese tavsiye ederim" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fethiye Kayaköy Babadağ Muğla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Trabzonspor Karagümrük maçı CANLI izle! 24 Nisan TS Karagümrük ZTK maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Sandık Kokusu 20. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 158 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title