Haberler

Kayakla Oryantiring Türkiye Şampiyonası"

"Kayakla Oryantiring Türkiye Şampiyonası"- Türkiye Oryantiring Federasyonu tarafından Kars'ın Sarıkamış ilçesinde düzenlenen şampiyonada, 80 sporcu mücadele ediyor- Federasyon başkanı Çolakoğlu: "Yeni bir spor dalı olmasına rağmen, her geçen gün ilgi artıyor" Türkiye Oryantiring Federasyonu tarafından Cıbıltepe'de düzenlenen "Kayakla Oryantiring Türkiye Şampiyonası" başladı.

"Kayakla Oryantiring Türkiye Şampiyonası"- Türkiye Oryantiring Federasyonu tarafından Kars'ın Sarıkamış ilçesinde düzenlenen şampiyonada, 80 sporcu mücadele ediyor- Federasyon başkanı Çolakoğlu: "Yeni bir spor dalı olmasına rağmen, her geçen gün ilgi artıyor" Türkiye Oryantiring Federasyonu tarafından Cıbıltepe'de düzenlenen "Kayakla Oryantiring Türkiye Şampiyonası" başladı.Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi Çamaşır Dere mevkisinde organize edilen yarışlara Hakkari, Kars, Bingöl, Van, Erzincan, İzmir, Bursa ve Ankara'dan 80 sporcu katılıyor.Ormanlık alan içerisinde sporcular kayakla yön bulmaya çalışıyor. İki gün sürecek yarışmalarda elektronik hedef kontrol sistemi kullanılacak.Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Tekin Çolakoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu sene federasyon olarak ilk defa Sarıkamış'ta resmi anlamda kayakla oryantiring yarışları düzenlediklerini ve organizasyona Sarıkamış Kaymakamlığı'nın, Sarıkamış Belediyesi'nin, Kafkas Üniversitesi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün büyük katkı sağladığını söyledi.Çolakoğlu, Sarıkamış'ın bölge itibarıyla çok güzel ve aynı zamanda uluslararası yarışların yapılabileceği potansiyele sahip olduğunu vurgulayarak, "Önümüzdeki yıllarda Sarıkamış'ta uluslararası yarışlar düzenleyeceğiz. Yerel yöneticilerimizle görüştük, inşallah uluslararası yarışmalar düzenleyeceğiz. Yeni bir spor dalı olmasına rağmen, her geçen gün ilgi artıyor" diye konuştu.Kayakla Oryantiring Türkiye Şampiyonası'na 80 sporcu katıldığını vurgulayan Çolakoğlu, "Bu arada federasyon olarak kadına şiddete karşı duyarlı olduğumuzdan Özgecan cinayetini ve kadınlara olan şiddeti protesto etmek ve bu konuda toplumun duyarlılığını canlı tutmak için her yarışmamızda pankartlar asıyoruz. İki gün sürecek yarışlarda bütün sporculara başarılar diliyorum" dedi.Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy da bu tür ulusal spor organizasyonlarının kentin tanıtımına, ekonomisine ve turizmine büyük katkı sağladığını belirterek, mart ayı olmasına rağmen pistlerde 120 santimetre kar kalınlığı olduğunu ifade etti.Kafkas Üniversitesi Sarıkamış Beden Eğitimi Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ali Dursun Aydın ise üniversite olarak organizasyona katkı sağladıklarını vurgulayarak, yarışmaların güzel bir ortamda başladığını söyledi.Bu arada, yarışma alanında, kadına şiddet ve Özgecan Aslan cinayetini protesto eden, pankartların yer aldığı görüldü. .

Kaynak: AA / Güncel

Sarıkamış Türkiye Hakkari Kars Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title