Haberler

Kayak'ta Hedef 2026 Kış Olimpiyatları

Türkiye Kayak Federasyonu (TKF), ülke sporuna ve ekonomiye büyük katkı sağlayacak projesini açıkladı.

Türkiye Kayak Federasyonu (TKF), ülke sporuna ve ekonomiye büyük katkı sağlayacak projesini açıkladı.

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar, 'Bir Ekonomik Kalkınma Modeli; Kayak Sporu' başlıklı projeyi ve önümüzdeki dönemde Türkiye Kayak Federasyonu olarak belirledikleri hedefleri, düzenlediği bir basın toplantısında açıkladı. Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar, 12 yılda 48 milyar Euro'luk yatırım ile Türkiye'yi kış turizmi merkezi haline getirip, 2026 Kış Olimpiyatları'nı düzenlemeyi hedeflediklerini ifade etti.

"KAYAK LİGİ DÜZENLENECEK"

Yarar, Türkiye Kayak Federasyonu yönetimini devraldıklarından bu yana dünya çapındaki organizasyonları Türkiye'ye getirmek amacıyla çalışmalar yürüttüklerini belirterek, FIS Snowboard Dünya Kupası'nın bu yıl ilk kez hem erkek hem de kadın sporcuların katılımıyla 19-20 Aralık'ta İstanbul'da düzenleneceğini söyledi. Türkiye'de bir kayak kamuoyu oluşturmayı hedeflediklerini belirten TKF Başkanı Erol Yarar, "Bu hedef doğrultusunda Avrupa Kupası Snowboard paralel yarışmasının bir ayağını 7-8 Şubat 2015 tarihlerinde Kayseri'de gerçekleştireceğiz. Ayrıca 13 Aralık'ta, Erzurum'da 'Türkiye Alp Disiplini Kayak 1. Ligi' yarışması düzenlenecek ve Türkiye de ilk kez televizyondan canlı olarak yayınlanacak" dedi.

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar ayrıca Türkiye'nin Kış Olimpiyatları düzenleyebilen az sayıdaki ülke arasına girebileceğini dile getirdi.

"ÖZELLEŞTİRMEYE KARŞI ÇIKTIM"

Erol Yarar, Erzurum da ki kayak kulübünün özelleştirilmesine federasyon başkanı olarak karşı çıktığını belirterek, "Bunu sayın cumhurbaşkanı, sayın başkanımıza da ilettim. Sayın spor bakanımıza da, özelleştirmenin yetkililerine de ilettim. Çünkü bence eğer biz bugün European Games'i almak istiyorsak, bakın bu hafta sonu Bakü'ye gidiyoruz. Dünyanın 4. büyük organizasyonu. Kayakta European Games'tir. Yani European Gençler Olimpiyatı biz bunu Erzurum'a alacağız. İnşallah bu cumartesi size güzel bir haberle size bir duyuruda bulunacağız. European Games'i Erzurum'a aldık diyeceğiz. Eğer biz böyle bir özelleştirme olursa European Games'i Erzurum da yapmak mümkün olmaz. Çünkü o zaman dağda bir karmaşa çıkar. Özelleştirilen firmanın tek amacı oradaki liftlere verdiği parayı geri almak olacak. Şu anki haliyle tesisler parasını geri çevirmez. Orada otel olması lazım, orada 50 bin kişilik kayak yapacak hale getirmemiz lazım ki o liftler parası çıksın. Orada o kadar otel yok. 850-900 tane oda var. Erzurum da kayak oteli böyle bir oda sayıyla oradaki liftlerin parası geri gelmez. Ben bu yapısıyla özelleştirmeye karşı çıktım. Hem Türkiye'nin olimpik hedefleri açısından, sportif hedefleri açısından ve ekonomik gerçeklik açısından özelleştirme makul değildir. Devletimize bir şey kazandırmaz, milletimize çok şey kaybettirir" diye konuştu.

"ADALET YERİNİ BULACAKTIR"

2012 yılında hayatını kaybeden Milli Kayakçı Aslı Nemutlu'nun mahkeme sürecine de değinen Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar, sözlerini şöyle tamamladı:

"Dün akşam annesi ve babası ile beraberdik. Hepimizin evlatları var. Çok üzücü bir hadisedir. Federasyon başkanı olarak bununla ilgili bir yorum yapmak bana düşmez. Çünkü mahkeme safhasındadır. Konu mahkemeye intikal etmiştir. Ama şunu söyleyeyim önümüzdeki hafta bilir kişi tespitleri vardır. Erzurum'da ki bu mahkemeyi biz de yakından takip ediyoruz. Ümit ediyoruz ki adalet yerini en güzel şekilde bulacaktır. Ama hiçbir şey kızımızı geri getiremeyecektir. O ailenin acısını dindirmeyecektir. Allah onlara sabır versin diyorum." - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Türkiye Kayak Federasyonu Erol Yarar İstanbul Erzurum Spor Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title