Haberler

Kayak Merkezlerinde Hafta Sonu Yoğunluğu

Güncelleme:

Önemli kayak merkezleri arasında yer alan Erzurum'daki Palandöken, Konaklı ile Kars'taki Cıbıltepe kayak merkezlerinde hafta sonu dolayısıyla yoğunluk yaşanıyor.

Kayak merkezlerinde hafta sonu yoğunluğu- Erzurum'daki Palandöken ve Konaklı ile Kars'taki Cıbıltepe'de yerli ve yabancı turistler pistleri doldurdu- Kayak ve snowboard yapan, kızak kayak turistler, güzel vakit geçirmeye çalışıyorERZURUM/ Önemli kayak merkezleri arasında yer alan Erzurum'daki Palandöken, Konaklı ile Kars'taki Cıbıltepe kayak merkezlerinde hafta sonu dolayısıyla yoğunluk yaşanıyor.Bölgede aralıklarla etkili olan kar yağışının ardından kar kalınlıkları Palandöken'de 80, Konaklı'da 75 santimetreye ulaştı. Bazı otel işletmeleri tarafından yapılan suni karlamayla pistlerde kar kalınlığı 2 metreye yaklaştı.Polonya, Rusya, Ukrayna, Azerbaycan ve İran'dan gelen turistler, dünyaca ünlü kayak merkezleri arasında bulunan Palandöken'de kayak ve snowboard yapmanın, kızak kaymanın keyfini yaşadı.Türkiye'nin farklı illerinden gelen aileler de özellikle acemi pistine yoğun ilgi gösterdi. Aileler düşe kalka kayak ve snowboard yaparken, çocukları da kızakla kaydı.Otellerdeki doluluk oranlarının da yüzde 90 civarında olduğu öğrenildi.- Kristal karda kayak keyfiKars'ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde de son yağışla ikinci etap pistlerde kar kalınlığı 75 santimetreye ulaştı.Sarıçam ormanları, kristal kar ve uzun kayak pistlerinde kayağın keyfini yaşayan yerli ve yabancı turistler, 2 bin 634 rakımlı Cıbıltepe'de güzel vakit geçirmeye çalıştı.Kaymakam Muhammed Gürbüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kayak merkezinde bulunan bütün pistlerin geceden bastırılarak kayak için hazır hale getirildiğini söyledi.Yarıyıl tatili öncesinde mekanik tesisler ve pistler bölgesinde her türlü hazırlığın yapıldığını vurgulayan Gürbüz, "Şu anda kayak merkezimiz yerli ve yabancı turistlerimizin ağırlanması konusunda hiçbir eksiği yoktur. Bu sene birinci etapta bulunan Arbak pistimizi gece kayağı için ışıklandırılmasını yaptık" dedi.Gürbüz, kayakseverlerin talebi üzerine gece kayağı da yapılabileceğini belirterek, kayak için gerek doğal ortam gerekse ekipman ve fiziki şartlar olarak bütün imkanları seferber ettiklerini sözlerine ekledi. ...

Kaynak: AA / Güncel

Palandöken Konaklı Erzurum Kars Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title