Haberler

Kayak Merkezinin Yolu Açıldı

Tokat’ta yoğun kar yağışı nedeni ile ulaşıma kapanan kayak merkezinin yolu açıldı.

Tokat'ta yoğun kar yağışı nedeni ile ulaşıma kapanan kayak merkezinin yolu açıldı.

Tokat'ın Başçiftlik ilçesinde yoğun kar yağışı nedeni ile yüksek kesimlerde 2 metreyi bulan kar yağışı nedeni sonucu kayak merkezinin kapanan yolu açıldı. İl Özel İdaresi ekipleri tarafından yürütülen çalışmaları Başçiftlik Belediye Başkanı Murat Tuncel, yakından takip etti. Karın oluşturduğu eşsiz doğa manzarası ise görenleri adeta büyüledi. Kayak sevenlerin hafta hizmetine açık olan tesiste Kaymakam Mehmet Özcan da incelemelerde bulundu.

Kış turizminin vazgeçilmezi haline geldi

Tokat İl Özel İdaresi tarafından sağlanan ödenek ile Başçiftlik Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği'nce 2015 yılında yaptırılan kayak merkezi çevre il ve ilçelerden vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Orta Karadeniz Bölgesi'nde, Canik Dağları üzerinde yer alan 1600 rakımlı bir bölgede konuşlandırılan kayak merkezi alp disiplini kayak, tur kayağı, snowboard, kızak kullanımı için uygun olduğu bildirildi.

Başçiftlik Belediye Başkanı Murat Tuncel, ilçe merkezine 8 kilometre mesafede bulunan kayak merkezinin bölgede kış turizminin vazgeçilmezleri arasında yer aldığını ifade ederek, "Başçiftlik Kayak Merkezi kayak sporuna elverişli pisti,1 snowtrack'ı (kar ezme makinesi), 1 kar motoru, 350 metre uzunluğunda babylifti, restoran ve kafeterya imkanları ile hizmet vermektedir. İlçenin turizmine hayat veren kayak merkezinde her yıl Kültür ve Turizm Bakanlığı, Başçiftlik Kaymakamlığı ve Başçiftlik Belediyesinin katkılarıyla kar şenlikleri düzenlenmektedir. 28 Ocak 2017 tarihinde 3. kez kar şenlikleri düzenleyeceğiz. Dünyadan ve Türkiye'den misafirleri kayak merkezimizde ağırlamaya hazırız" diye konuştu. - TOKAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Başçiftlik Tokat Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title