Haberler

Kayabaşılılar Aynı Sofrada Buluştu

Başakşehir Belediyesi tarafından Kayabaşı’nda kurulan sokak iftarında yüzlerce vatandaş aynı sofrada iftarını açtı.

Başakşehir Belediyesi tarafından Kayabaşı'nda kurulan sokak iftarında yüzlerce vatandaş aynı sofrada iftarını açtı.

Başakşehir Belediyesi'nin her sene onbinlerce mahalleliyi aynı sofrada buluşturduğu sokak iftarlarının ilki Kayabaşı Mahallesi Kiptaş Konutları'nda yapıldı. Ramazan'ın bereketinin paylaşılan lokmalarla arttığı iftar için mahalle sakinleri erken saatlerde alanı doldurmaya başladı. Gencin, yaşlısının aynı sofrayı paylaştığı sokak iftarı dualarla açıldı, dualarla tamamlandı. Ev sahipliğini Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'ın yaptığı iftar yemeğine, Başkan Yardımcıları Hatice Demiralay, Haluk Dikbaş, Murat Şahin, Nurettin Ertemel ve birim müdürleri katıldı.

Başakşehir Belediyesi'nin ambalajlı korunaklı kaplarda sunduğu üç çeşit sıcak yemek, iftariyelik ve tatlıdan oluşan menüsüyle oruçlarını açan vatandaşlar, iftar duasını hep birlikte yaptı.

"NÜFUSU EN HIZLI ARTAN İLÇEYİZ"

İftar öncesinde vatandaşları sofralarında selamlayan Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, halkın Ramazan'ını tebrik etti. Başkan Uysal yaptığı konuşmada, "30 Mart'ta bizleri büyük bir oy farkıyla seçtiniz. Sizlere teşekkür etmek içinde buradayım. 2009 yılında yüzde 38,5 ile seçilmiştik. Allah'a şükür ki yüzde 50'leri geçtik. Nüfusu en hızlı artan ilçeyiz. Çok çalıştık, vatandaşlarımızda bu çalışmanın karşılığını oyları artırarak verdi. Bulunduğumuz bölgenin pek çok eksikleri vardı, eksiklerin büyük çoğunluğunu giderdiğimizi düşünüyorum. Bu bölgeden Kanal İstanbul'un geçme ihtimali var. Eğer bu proje gerçekleşirse Kayabaşı deniz manzaralı olacak. Bizler her sene mahalle sakinlerimizle iftar açıyoruz. Ramazan'dan sonra da bu dostluk ve birliktelik ruhunu apartmanlarınızda devam ettirin" dedi.

Başkan Uysal, "Çalışmalarımızda Büyükşehir Belediyesi hep arkamızda, hükümetimiz hep yanımızda. 12 senedir ülkemizi bulunduğu noktadan çok yukarılara taşıyan bir başbakanımız var. Ülkemiz ayağa kalktı, yürümeye başladı. İnşallah maratona başlayacak. Ramazan'da ibadetlerinizin ve dualarınızın kabul edilmesini diliyorum" diye konuştu.

VATANDAŞLAR AYNI SOFRADA ORUÇ AÇTI

Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği sokak iftarına, ilçe dışından ve yurt dışından yoğun katılım oldu.

Suriyeli Rukiye Hasso, "Suriye'den buraya tatile geldik. Başakşehir çok güzel bir yer. Benim ülkemde sokak iftarları oluyor. Zengin iş adamları iftar veriyor ama belediyeler iftar yemeği vermiyor. Burada iftar açmak çok güzel. Herkesin Ramazanını tebrik ediyorum" dedi.

Türkiye'ye ilk kez geldiğini ifade eden Özbekistanlı Kuzey Abdullah, "Özbekistan'dan Başakşehir'e tanıdıklarıma geldim. Sokak iftarında olmak çok güzel" diye konuştu.

Muzaffer Bahçeci, "Kızım Başakşehir'de oturuyor, onun yanına geldik. Tüm ailecek katılıyoruz. Ben ilk defa sokak iftarına katılıyorum. Sokak iftarı çok güzel, çok teşekkür ediyorum" derken, Nazife Kurt ise "Bayramtepe'den sadece bu sokak iftarı için geldim. Dört kişi olarak katıldık. Sokak iftarlarında hep birlikte oluyoruz. İftar harika zaten Mevlüt Başkanımız da harika" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Başakşehir Belediyesi Mevlüt Uysal Kayabaşı Kiptaş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title