Haberler

Kaya: Verimli Arazilerimiz Yok Oluyor

Güncelleme:

Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, bilinçsiz tarım yapılması nedeniyle verimli tarım arazilerinin yok olduğunu söyledi.

GAP TEYAP İl Koordinatörlü tarafından organize edilen "Pamuk Kirliliği ve Hasadı" konulu panele panelist olarak katılan Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, pamuğun dünya genelinde stratejik bir ürün olduğuna dikkat çekerek, ülkenin geleceği ve ihracat açısından çok önemli olduğunu söyledi.

Şanlıurfa Pamuğunun temiz toplanması için çeşitli çalışmaların yapıldığını ifade eden Kaya, Şanlıurfa Ticaret Borsası olarak geçtiğimiz yıllarda pamuktaki sorunların ve çözüm önerilerinin masaya yatırıldığı; Ulusal Pamuk Zirvesi'nin ve Pamuk Çalıştayı'nın Şanlıurfa'da yapılmasını sağladıklarını da hatırlattı. Yapılan çalışmaların istenilen sonucu vermediğini kaydeden Kaya, bilinçsiz tarımın yapılmasıyla birlikte de verimli toprakların kaybolduğuna değindi.

KİRLİLİK İÇİN KOMİSYON KURULDU

Pamuğun daha temiz toplanması için Şanlıurfa Valiliği öncülüğünde Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile birlikte Pamuk Kirliliği'ni Önleme Komisyonu kurduklarını ve bu komisyonun çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini aktaran Kaya, temiz toplanan pamuğun sanayici tarafından daha çok rağbet gördüğünü kaydetti. Şanlıurfa Ticaret Borsası'nın projeleri hakkında da bilgi veren Kaya, Pamuk Lisanslı ve Hububat Lisanslı Depo Projelerinin inşaat çalışmalarının da devam ettiğini ifade etti. Lisanslı depolarla birlikte sanayicinin kaliteli ürüne rağbet göstereceğini belirten Kaya, ekonomik sıkıntısı olan çiftçilerin ise; ürünlerini lisanslı depolarda saklayıp karşılığında kredi kullanabileceğini hatırlattı.

ANALİZ LABORATUVARLARI

Viranşehir'e Hububat Analiz Laboratuvarı kurduklarını ve Pamuk Analiz Laboratuvarının da kurulma aşamasında olduğunu ifade eden Kaya, çiftçinin ürünün kalitesini öğrenme şansına sahip olduğunu belirtti. Kaya, dünya ile rekabet edebilmek için kaliteli ürün yetiştirmenin şart olduğunu söyledi.

Şanlıurfa Ziraat Odası evsahipliğinde yapılan toplantıya, Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Necip Özgökçe, GAP Teyap İl Koordinatörü Ahmet Coşandal, Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, Çukobirlik As Başkanı Ali Hayırlı, Prof. Dr. Mehmet Ali Çullu, Sanayici Eyüp Gergerli, sanayiciler ve çok sayıda davetli katıldı.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Mehmet Kaya Kaya Pamuk Şanlıurfa Yerel Ekonomi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title