Haberler

Kaya Tuzu, Hediyelik Oldu

Çankırı merkezli bir firma kaya tuzunu şifa kaynağı hem de lamba ve sabun gibi hediyelik oldu.

Çankırı merkezli bir firma kaya tuzunu şifa kaynağı hem de lamba ve sabun gibi hediyelik oldu. Firma, ürünlerini, Bursa'da bu yıl 26'ncısı açılan Uluslararası Yapı, Yaşam Fuarı ve Kongresi, Isıtma-Soğutma, Havalandırma ve Doğalgaz Teknolojileri Fuarı ile KENT 2014 Fuarı'nda sergiledi.

Öğretmenlikten 8 yıl önce emekli olduktan sonar kaya tuzunun değerlendirilmesi için ticarete başladığını söyleyen 'Yaren' isimli firmanın sahibi Ali Karaca, kaya tuzunun insan sağlığına büyük faydası olduğunu açıkladı. Ürünlerini, Hititler'den kalma 5 bin yıllık mağadara elde ettiklerini açıklayan Ali Karaca, şöyle dedi:

"Çıkarılan tuzların içersinde, lambalık, sabunluk ve sofralık olanları ayırıyoruz. Yemeklerde tüketilen tuzlarımızın içerisinde kesinlikle katkı maddesi yok. Tuzları 650 santigrat derece ısıya tabi tutulduğundan mineral kalmıyor. böbreklere ve guatıra zarar vermiyor. Tansiyonu yükseltmiyor."

Hediyelik eşya haline dönüştürdükleri kaya tuzununun, horlamaya etkili olduğunu söyleyen Ali Karaca, şöyle devam etti:

"Kullanacağınız ürün, metrekareye göre değişiyor. Mesela 20 metrekareye 6 kilogram lamba veriyoruz. Yaydığı iyon hava kalitesini yüzde 300 oranında değiştiriyor. Eğer insanların boğaz ve burnunda et-kemik yoksa horlamayı kesiyor. Vücuttaki kokuyu da engelliyor. Ürünlerimize talep çok fazla."

Karaca, kaya tuzundan sabun da yaptıklarını, internet üzerinden de satış yaptıkları ürünlerini, Bursa'daki fuarda tanıtmak istediklerini söyledi. Karaca, tuzun kilosunu 5 TL'den sattıklarını lambayı müşterilerine 30 TL'ye verdiklerini ekledi. - Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çankırı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title