Haberler

Kaya: Kürt Sorunu Yoktur, Türkçülük Sorunu Vardır

Güncelleme:

Şanlıurfa'da düzenlenen bir panele katılan Yazar Hüda Kaya, "Kürt Sorunu Yoktur, Türkçülük Sorunu Vardır" dedi.

'Said-i Kurdinin Öğretileri ile Çözüm Sürecine Bakış, İnsan Hak ve Özgürlükleri' adlı panelde konuşan Hüda Kaya, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Kürt Sorunu yoktur" sözüne karşı "Evet çünkü ortada 'Türkçülük sorunu' var. Herhalde o bunu Kürt Sorununu çözdüm havası ile söylüyor." dedi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Karaköprü İlçe Örgütü tarafından Üstad Bediüzzaman Said-i Nursinin vefatının 55.yılı anısına 'Said-i Kurdinin Öğretileri ile Çözüm Sürecine Bakış, İnsan Hak ve Özgürlükleri' adlı panel düzenlendi. Şair Nabi Konferans Salonunda düzenlenen panele, HDP Mardin Milletvekili Aday Adayı Prof. Dr. Kadri Yıldırım, İlahiyatçı-Yazar İhsan Eliaçık ve Yazar Hüda Kaya panelist olarak katıldı. Panel, Bediüzzaman için okunan mevlit ile başladı. Panelistlerin kürsüye davet edilmesinin ardından konuşmalar yapıldı. Daha sonra ise soru-cevap kısmına geçildi.

ELİAÇIK: SARAY YAPTIRMAK İSLAMİYET'İ TOPRAĞA GÖMMEKTİR

Zorbalık taslayan, Allah ve Resulü adına kelle kesen İslamiyet'i yeryüzünde katledildiğini belirten İlahiyatçı Yazar İhsan Eliaçık, "Benim görüşüme göre şuanda bölgemizde İslamiyet iki şekilde toprağın altına sokulmakta ve gömülerek katledilmektedir. Bunlar Irak'ta ve Suriye'de kafa keserek; Ankara'da Saray yaptırarak" dedi.

YILDIRIM: ERMENİLERDEN ÖZÜR DİLİYORUM

HDP Mardin Milletvekili Aday Adayı Prof. Dr. Kadri Yıldırım'a 'Kürtler Ermenileri katletti acaba özür dileme durumu olur mu?' şeklinde sorulan bir soru üzerine, "Eğer Kürtlerin öz eleştiri yapması gerekiyorsa ben o Ermeni vatandaşımdan özür diliyorum" dedi. Sorunun yanıtını daha da açan Yıldırım, "Üstad Ermenilerin katledilmesine bağladığı sebep istibdat. Yani Sultan Abdulhamit'in döneminde uygulanan istibdat'ı örnek gösteriyor. Diyor ki 'O istibdat artık kaldırıldıktan sonra şunu kesinlikle biliniz ki bu memleketin selameti Ermenilerle Dost olmaya ve ittifak yapmaya bağlıdır.' Dolayısıyla o istibdattan kurtulduğu için ülke şuanda böyle bir problemimiz olmayacak. Ama özür dilemek gerekirse bana göre o devlet ceberutların özür dilemesi lazım. Eğer illa ki Kürtlerin öz eleştiri yapması gerekiyorsa ben o Ermeni vatandaşımdan özür diliyorum" diye kaydetti.

KAYA: KÜRT HALKI ÇOK SABIRLI

Yazar Hüda Kaya'ya yönetilen 'Bugüne kadar Kürt katliamına sessiz kalan Türk ve Kürt Müslümanlara şimdi ne demeli?' sorusu üzerine Kaya, "Ben kendimce bir yüzleşme yaşadım ve yanınıza geldim daha ne diyeyim" şeklinde yanıt verdi. Kaya'ya 'Erdoğan'ın Kürt Sorunu yoktur açıklaması ilgili ne düşüyorsunuz?' sorusu üzerine ise, "Evet ben Erdoğan'a katılıyorum. Doğru diyor 'Kürt Sorunu' yoktur zaten. Ben bunu yıllardır söylüyorum. Çünkü ortada 'Türkçülük sorunu' var. Herhalde o bunu Kürt Sorununu çözdüm havası ile söylüyor. Ama gerçek anlamda bir Türkçülük ve faşizanlık sorunu var. Türkler Kürtlerin yaşadıklarına tanık oldukça inananın yüzüne demiyorum ne kadar sabırlı bir halkmışsınız gerçekten" diyen Kaya'ya 'Said-i Nursi ve Said-i Kürdü gibi farklı şekillerde hitaplar var ve neden Kürtler dışında farklı kesimler Said-i Kürdü'nin Kürt kimliğini görmüyorlar ve ısrarla farklı amaçlara mal ediyorlar' şeklinde bir soru daha yöneltildi. Kaya bu soruya ise, "Bu sadece bize sistemin bir problemi değil asıl onu takip ettiklerinin iddia eden bazı cemaatsel yapıların bunu yaptıklarını düşünüyorum. Çünkü biliyorsunuz ki Said-i Kürdinin kitaplarında ne kadar Kürt kelimesi geçen yer varsa kaldırılmış ve Türklüleştirilmiştir. Bizde Nursi diye yutturulmuş" şeklinde cevap verdi. Soru-cevap kısmının ardından panel sona erdi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Kadri Yıldırım Hüda Kaya Yerel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title