Haberler

Kaya; Evraka İmza Atarak Mesai Harcayanın Maaşı Haramdır

Güncelleme:

DES Diyarbakır İl Başkanı Eyüphan Kaya, oturarak ve evraka imza atarak mesai harcayan yöneticilerin aldığı maaşın haram olduğunu söyledi.

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Diyarbakır İl Başkanı Eyüphan Kaya, Diyarbakır'ın 2013-2014 eğitim öğretim yılını Genel Eğitim, Veli, Öğretmen, Milli Eğitim, Sendika, Yerel Yönetim ve Öğrenciler ile ilgili olarak ayrı ayrı değerlendirdi ve tedbirleri sıraladı. Kaya, 6-7 zayıf alıp ortalaması 50'nin üstünde olan bir öğrencinin başarılı sayıldığı bir eğitim sisteminde başarıdan bahsedilemeyeceğini söyledi.


KAYA: DİYARBAKIR'DA BAŞARIDAN BAHSEDEMEYİZ

Sur ilçesi Dağkapı semtinde bir restoranda yapılan toplantıya Diyarbakır Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) il yönetim kurulu başkanı Eyüphan Kaya, İl Başkan Yardımcıları Doç. Dr. Ömer Ergün, Basri Şeker, İsmail Fidan katıldı. Burada konuşan Başkan Kaya, Diyarbakır için 2013-2014 eğitim öğretim yılının iyi geçtiğinin söylenemeyeceğini belirtti. Kaya, 6-7 zayıf alıp ortalaması 50'nin üstünde olan bir öğrencinin başarılı sayıldığı bir eğitim sisteminde başarıdan bahsedilemeyeceğini aktardı.

KALABALIK SINIFLAR, ÖĞRETMEN EKSİKLİĞİ VE YETERSİZLİĞİ, VELİNİN SORUMSUZLUĞU

Diyarbakır'ın eğitim öğretim alanında birçok eksiği bulunduğunu anlatan Kaya, kimi yerlerde 65-70 kişiyi bulan kalabalık sınıflar, öğretmen yetersizliği ve öğretmenlerin bir kısmının yetersizliği eksikler olarak saydı. Veli açısından, okulla iş birliği içinde olup öğrenciye rehberlik yapmak, ilgilenmek, başarısını yükseltmekten birinci derece sorumluluğu bulunduğunu belirten Kaya, Milli Eğitim, idarecileri ve öğretmenleri mesleki ve pedagojik seminerlerden geçirmesi gerektiğini söyledi.

MİLLİ EĞİTİME KARA LEKE SÜRÜLÜYOR

Okul Müdürü üstü yöneticiler okullara lojistik destek vermeli, okul müdürüne amirlik yapma rolünden vazgeçmelidirler. El âlem bilsin ki okul Müdürünün üstü Milli Eğitimin bürokratik yönetimi okula moral ve motivasyonu açısından lojistik bir desteği yoksa koltuğunun hakkını vermiyor demektir. Ayrıca atama mercii olan Milli Eğitim Bakanlığına da kara bir leke sürüyor. Aldığı maaş da helal değildir. Oturarak, evraka imza atarak mesai yapmak milli eğitimde aykırı bir tutumdur"

Kaya, sendikaların eğitim öğretime yönelik bir eylem planlarının olması, üniversitenin halkı aydınlatması, emniyetin de okullarda emniyet açısından endişeleri gidermesi gerektiğini belirti. Kaya son olarak, acilen alınması gereken önlemler ve öğrencilere şöyle seslendi:
1-Öğrenci sayısının yoğun olduğu semtlerimizde acilen derslikler açılması gerekir ve öğrenci sayısı yine acilen 30'lu rakamlara çekilmelidir.
2-Nitelikli öğretmen yetiştirilmesine ilişkin Üniversiteler ile iletişime geçilip, pedogojik ağırlıklı bir eğitim verilmelidir.
3-Diyarbakır'da üzülerek ifade etmemiz gerekir ki, liselerde gittikçe yaygınlaşan ve toplumun yapısını tehdit eden bir uyuşturucu kullanımı söz konusudur. Bu görülüp, bilinmesine rağmen gerekli hassasiyet gösterilmemektedir.
4-Yine özellikle liselerde, öğretmen-öğrenci ilişkilerinde aşırı bir erozyon söz konusu olup, özellikle bayan öğretmenlerimizin sınıf hâkimiyetleri ve ders anlatımları çok zor haller almaktadır.

"EY ÖĞRENCİ BU MÜCADELE SEN ADAM GİBİ YETİŞESİN DİYE YAPILIYOR"

Öğrenciye gelince ey öğrenci bütün bu mücadeleyi sen adam gibi yetişesin, yaşayasın diye veriyoruz. Unutma öğrencilik çok ehemmiyetli bir iştir, geleceğinin esasını oluşturur. Öyleyse dört elle işine sarıl ki geleceğin parlak olsun, 50-60'la sınıfını geçtin diye kendini avutma, tatilleri de değerlendirerek bilgine bilgi kat toplumda saygın bir rolün olsun"

Kaynak: Temsilci / Güncel

Eyüphan Kaya İsmail Fidan Diyarbakır Eğitim Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title