Haberler

Kaya: Devlet Bölgemize Öncelik Veriyor

Güncelleme:

Şanlıurfa Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya, 2002 yılı sonrası devletin bölgeye yönelik yatırımlarını arttırdığını söyledi.

2002 sonrası bölgeye ayrılan kaynakların arttığına dikkati çeken Şanlıurfa Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya, gerek Şanlıurfa gerekse de Diyarbakır'a yapılan yatırımlarda çok büyük bir artış olduğunu ifade etti.

Karacadağ Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu 2. dönem toplantısı Şanlıurfa'da yapıldı. Gerçekleştirilen toplantıda konuşma yapan Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı ve Karacadağ Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, devletin bölgeye olan ilgisi, bölgeye verdiği önem ve önceliğin her yıl arttığını belirtti.

Bu önemin, gerek bölgeye ayrılan kaynaklarda ve gerekse bölge için üretilen projelerde görüldüğünü ifade eden Başkan Kaya, 2002 sonrası dönemde gerek GAP bölgesine ve gerekse Diyarbakır ile Şanlıurfa'ya yapılan yatırımlarda çok büyük bir artış olduğunu söyledi. Karacadağ Kalkınma Ajansı'nın bölgedeki önemli kuruluşlar arasında yer aldığını ifade eden Kaya, "Ajansımız, 2010 yılından itibaren ağırlıklı olarak özel sektör olmak üzere proje bazlı çeşitli mali destekler sağlamaktadır. Ayrıca, bölgedeki kamu kurumları, yerel yönetimler ve STK'lara çeşitli konularda eğitim ve teknik destekler verilmektedir. Proje bazlı destek sağlayan Karacadağ Kalkınma Ajansı, 2010-2014 döneminde teklif çağrıları kapsamında KOBİ'lere, yenilenebilir enerjinin kullanımına ve sanayi ile turizm altyapısının geliştirilmesine yönelik çeşitli hibe destekleri vermiştir. Bu programların bir kısmı tamamlanmış, bir kısmı ise halen devam etmektedir" dedi.

EN BÜYÜK POTANSİYELİMİZ GENÇ NÜFUS

Şanlıurfa ve Diyarbakır'ın kamu yatırımları içerisinde aldığı payın giderek arttığını sözlerine ekleyen Başkan Kaya; Bölgede kalkınmanın sürdürülebilir olması için kamu yatırımlarına paralel olarak özel sektör yatırımları da gelişmelidir. Yeni teşvik sisteminde 6'ncı Bölgede yer alan Diyarbakır ve Şanlıurfa'ya sağlanan avantajlarla Bölgemizde yapılan özel sektör yatırımları her geçen gün artmaktadır" diye konuştu. Kaya, Şanlıurfa ve Diyarbakır'ın en büyük potansiyelinin genç nüfus olduğunu ifade ederek; "Gerek Avrupa'da ve gerekse ülkemizde nüfusun hızla yaşlandığı bir süreçte, bu durum, bölgemiz açısından bir 'demografik fırsat penceresi' oluşturmaktadır. En büyük potansiyel olarak değerlendirdiğimiz bu çocuk ve genç nüfus, iyi eğitilemediği ve sağlıklı bir şekilde yetiştirilemediği takdirde, önemli sorunların da kaynağı olacaktır. Bu nedenle, bölgemizin beşeri sermayesini oluşturan bu çocuk ve gençlerimizi iyi yetiştirerek bölgenin ekonomik, sosyal ve kültürel hayatına entegre etmek öncelikli hedeflerimiz arasında yer almalıdır" dedi.

Bir hotelde düzenlenen toplantıya, Şanlıurfa Ticaret Borsası ve Kalkınma Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Şanlıurfa Vali Yardımcıları Uğur Sezer, Aylin Kırcı Duman, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı E. Sabri Ertekin, GAP BKİ Başkan Yardımcısı Mehmet Açıkgöz, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Celalettin Birtane ile Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. İlhan Karakoyun katıldı.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Mehmet Kaya Diyarbakır Karacadağ Şanlıurfa Yerel Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title