Haberler

Yaşar Kaya: Çiller'in Ölüm Listesinde İkinci Sıradaydım

Güncelleme:

21 yıl sonra dönen Kürt siyasetçi Yaşar Kaya, "Çiller'in ölüm listesinde ikinci sıradaydım. Birinci sırada Behçet Cantürk vardı, öldürüldü. " dedi.

1994’te Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılan, Kürt hareketinin HEP’ten sonra ikinci partisi Demokrasi Partisi’nin (DEP) Genel Başkanı Yaşar Kaya, 21 yılın ardından Türkiye’ye döndü. Kaya döndükten sonraki ilk röportajında ülkeden ayırılmadan önce Tansu Çiller’in ölüm listesinde ikinci sırada olduğunu söyledi. Eski DEP Genel Başkanı Yaşar Kaya’nın Artı Bir televizyonundaki Canlı Gaste programında yayınlanan açıklamaları şöyle:

"ÇİLLER'İN ÖLÜM LİSTESİNDE İKİNCİYDİM"

“20 sene öncesinin Türkiyesi ölümcüldü. Kimin ne zaman öldürüleceği ve nerden alınıp infaz edileceği, yollarda kurşunlanacağı belli değildi. 4 Eylül’de partimin Mehmet Zincirli’yi şehrin orta yerinde katlettiler, Batman’da.

16 Eylül’de beni tutukladılar. Tansu Çiller’in ölüm listesinden ikici sıradaydım. Birinci sıradaki adamı zaten öldürdüler. Behçet Cantürk vardı birinci sırada listede. Biz böyle bir Türkiye bırakarak gittik.

Biz barış sürecine katıda bulunacağız. Politika iyi bir yere doğru gidiyor. Almanya’ya iltica ettik. Bir partinin Genel Başkanı iltica etti. Bu tarihte görülmedi. “

"SİYASET İÇİN TEKLİF BEKLEMİYORUM"

“Ben dışarı çıkınca, el birliği ile sürgünde Kürdistan Parlamentosu diye bir parlamento kurduk. Bugünkü duruşmam onunla ilgiliydi. Kürdistan Parlamentosu 1995’te Lahey’de kuruldu. Ve 1999’a kadar devam etti. Kürdistan Parlamentosu’na silahlı örgüt demeye kargalar güler.

Siyaseti izliyorum. Bakalım genel seçimler neyi gösterecek. Ben aktif siyasete katılmak için bir teklif beklemiyorum. Önce ülkemin realitesi nereye gidiyor. Onu görmem lazım.”

"SIRRI SAKIK SAPIK SAPIK ŞEYLER SÖYLÜYOR"

(Sırrı Sakık’ın Hakan Fidan’ı tebrik ettiği açıklaması hakkında) “Politikacılar politika yapar, sapıklar sapık şeyleri söyler. Kürt politikası İmralı’dan Hakan Fidan eli ile yürütülüyorsa bu dehşet verici bir şey. Kürtlerin, o zaman demektir ki, sahibi yok, politikası yok, parlamentoda ayağı yok.

Öcalan’ın sorunun muhatabı değil mi onu bilemiyorum. O biraz onları ilgilendiriyor. Biz bu süreçte barıştan yanayız. Barışın gelmesini arzu ediyoruz. Orta Doğu’da silahlı mücadelenin kıymeti harbiye kalmadığını söylüyoruz. Bu işe siyaset ile demokrasi ile çözülecekse herkesin destek vermesi lazım.”

"GELİŞİMİN DEVLETLE ALAKASI YOK"

“Benim gelişimin hükümetle devletle ilgisi yok. Yargılandığım mahkeme Türkiye’ye giriş yasağımı kaldırdı. Ben de geldim. Hedeflerim var, Diyarbakır il başkanı olan Vedat Aydemir’in mezarına gideceğim. Ben gerçekten çok istirahat etmek istiyorum. “

YAŞAR KAYA KİMDİR

Yaşar Kaya,1938 doğumlu Kürt siyasetçidir. 1991'de kurulan Kürt Vakfı'nın kurucuları arasında yer aldı. Kaya, Anayasa Mahkemesi’nin kapattığı Demokrasi Partisi’nin kurucusudur. DEP'in kapatılmasının ardından partinin yedi yöneticisi tutuklandı. Kaya da bu tutuklamalar kapsamında 3 ay tutuklu kaldı. Hapishaneden çıktıktan sonra Türkiye’yi terk etti.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Behçet Cantürk Kaya Çiller Yaşar Kaya Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (76)

Anti masalsel.baba@hotmail.com:

Çillere pkk ile sahte değil gerçek mücadele et emri verilmişti.Görevini yapmaya çalıştı.Kenan Evrene pkk nın temelini at emir verilmişti görevini yaptı.Özal a pkk yı güçlendir emri verilmişti görevini yaptı AKP ye ölü pkk yı dirilt masaya otur görevi verildi görevini yapmaya çalışıyor. Herkes görevini layıkıyla yapmak için yarıştı ve yarışıyor..DÜNYA SİZE ANLATILDIĞI GİBİ DEĞİL AYAKTA UYUMAYI BIRAKIN DÜNYAYA UYUM SAĞLAYIN

42
19
yanıtYanıtla
Kimgercekburcu@hotmail.com:

Bu emiri veren kimler?

yanıt0
yanıt0
by noktanokta009@hotmail.com:

hep masal anlatıyosun

yanıt0
yanıt0
bozkurt oğlu bozkurtfalez07@hotmail.com:

ya bırak allahını seversen ya ne anlatmaya çalışıyorsun şunu herkes kafasına soksun türkiyede bundan sonra ne asker ne polis şehit düşmeyecek yaşayacak ülke güçlenecek önemli bir güç olacak dünyada türkiyenin adı yaşasın mustafa kemal Atatürk okadar gerisi boş resmi dil Türkçe başka kim hangi dilde konuşmak istiyorsa kunuşsun arkadaş ben bu saçma sapan iş için bir tek şehit daha vermeye tahamülum kalmadı

yanıt0
yanıt0
vatanina hosgeldingercekburcu@hotmail.com:

Ideolojisi yuzunden adam olduren tek bir ulke var, oda Turkiye..bosver amcabey sen vatan ozleminin ve yasliliginin tadini cikar. Kim ne derse desin..Vatan hasretini herkes anlamaz.

12
26
yanıtYanıtla
gurbetcilaurent.amor@free.fr:

biraz haber izle, biraz internete gez, bosver uzak dogu ulkeleri, ulke yrine koynadigin icin haklisin turkiye 5sinci sirada, amerikayi, israili, norvegi, bi arasir ondan keri gel burada yorum yap

yanıt0
yanıt0
yapma yababakaaan12345@hotmail.com:

o tin vatani Türkiye degil , oTürkiyeye karsi savasti

yanıt0
yanıt0
SAĞDUYUeniscanli@hotmail.com:

İyi ki öldürmemişler.Kahraman olur,Diyarbakır'a heykelin dikilirdi.Hangi ideolojiden olursan ol,bu ülkenin çoban bile yapmayacağı yeteri kadar'çok ucuz kahramanları'var.

30
8
yanıtYanıtla
sokmacs_can.nato@Hotmail.com:

hosgeldin abi ozledik

8
28
yanıtYanıtla
es esmuammer_karababa@hotmail.com:

ne kadar aptal insanlar var ya sanki türkiye babalarının malı gibi bi yorum yapıyorlar kürtlerden ezelden beri var bu ülkede kardsm sağdan soldan gelmediler bilgi sahibi olmadan bedava fikir sahibi oluyosunuz oku kardsm okuda öğren kürt reaailitesinide o kafana sok

13
22
yanıtYanıtla
Tüm 76 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title