Haberler

Kaya Çiftinin Göz Yaşartan Hayvan Sevgisi

Mersin'in Silifke ilçesinde Engin-Hanife Kaya çifti, sokakta buldukları köpekleri evlerinin önündeki bahçede besleyerek sahipleniyorlar.3 yıl önce sokakta buldukları 8 yavrulu bir köpeği Tosmurlu köyündeki evlerine getirerek bakmaya başlayan Kaya...

Mersin'in Silifke ilçesinde Engin-Hanife Kaya çifti, sokakta buldukları köpekleri evlerinin önündeki bahçede besleyerek sahipleniyorlar.

3 yıl önce sokakta buldukları 8 yavrulu bir köpeği Tosmurlu köyündeki evlerine getirerek bakmaya başlayan Kaya çifti, bugüne kadar 100'ün üzerindeki köpeği de isteyen vatandaşlara ücretsiz vererek sevindirdiler.

Sokakta buldukları köpeklere çocukları gibi bakan Engin Kaya,

yaptığı açıklamada, 3 yıl önce eşiyle gezerken sokakta 8 yavrulu bir köpek gördüklerini ve onları alıp evlerine getirerek tüm bakımını yaptıklarını kaydetti.

Daha sonra sokakta buldukları veya çevredeki vatandaşların getirdikleri tüm köpekleri evlerinin bahçesinde bakmaya başladıklarını ifade eden Kaya, bugüne kadar 100'ün üzerinde köpeği isteyen vatandaşlara vererek sahiplendirdiklerini belirtti.

Köpeklerin aşı, sağlık, kısırlaştırma gibi tüm sağlık işlemlerini de Silifke Belediyesinde görevli Veteriner Hekim Ali Rıza Bozkurt'la irtibata geçerek yaptıklarını vurgulayan Kaya, "3 yıl önce başlayan köpek sevgimiz artarak devam ediyor. Sokakta bulduğumuz veya duyarlı vatandaşlarımızın getirdiği köpekleri sahipleniyor, onların tüm bakımlarını yaptırıyor ve isteyen vatandaşlarımıza vererek sahiplendiriyoruz. Şuanda da sokaktan topladığımız yavrularla birlikte 25'in üzerinde köpeğimiz var. Onlara bakmaktan büyük keyif duyuyoruz. İçinde hayvan sevgisi olan vatandaşlarımız da hayvanlarını sokağa atmasınlar" dedi.

Gündelikçi olarak bulduğu işlerde çalıştığını ve kazandığı paranın çoğunu köpeklerin bakımı için harcadığını anlatan Kaya, "Aşıları ve gerekli tedavileri yapılmış sağlıklı köpeklerden almak isteyen vatandaşlarımız 0 535 778 5754 ve 324 714 0502 numaralı telefondan bize ulaşabilirler. Hiçbir ücret talep etmeden her türlü sağlık kontrolü yapılmış bu köpeklerden vermeye hazırız" dedi.

Engin Kaya'nın eşi Hanife Kaya da, "Her gün bu köpeklerin bakımını yapıyor, eşimin getirdiği tavuk kırıntıları gibi yiyeceklerle onların karınlarını doyuruyorum. Bu köpeklere çocuğuma gösterdiğim sevgi gibi sevgiyle bakıyorum" dedi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Engin Kaya Silifke Mersin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title