Haberler

Kavmaz'dan Diyarbakır'daki Patlamaya İlişkin Açıklama

Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Diyarbakır Şube Başkanı Mihdat Kavmaz, dün HDP’nin mitinginde meydana gelen patlamanın ardından yaptığı açıklamada, "Ya hep beraber kardeş gibi yaşamayı öğreneceğiz ya da hep beraber yok olacağız" dedi.

Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Diyarbakır Şube Başkanı Mihdat Kavmaz, dün HDP'nin mitinginde meydana gelen patlamanın ardından yaptığı açıklamada, "Ya hep beraber kardeş gibi yaşamayı öğreneceğiz ya da hep beraber yok olacağız" dedi.

Diyarbakır'da, dün düzenlenen bombalı saldırının ardından hemen hastanelere koştuklarını anlatan Kavmaz, hastaneleri gezerken durumu ağır olan yaralılarla karşılaştıklarını söyledi. Saldırıyı kınayan Kavmaz, "Ya hep beraber yaşamayı öğreneceğiz ya da hep beraber yok olacağız. Çünkü bu saldırılar, bu acılar hiçbir insanın isteği değildir. Biz aynı ezanı dinleyen, aynı toprakta yaşayan, kız alıp vermiş, savaşlarda omuz omuza şehit düşmüş insanlarız" diye konuştu.

Türkiye'nin her köşesinde bu acıyı paylaşan insanlar olduğu gibi, halkı oyuna getiren ve bunu seyreden zalimlerin de olduğunu belirten Kavmaz, "Yeter artık, tek yürek olmayı başaralım. Kimseye pay vermeyelim. Unutmayalım. Birlikten huzur ve dirlik doğar. Zaman sabır zamanı, gözümüzü açma zamanıdır" şeklinde konuştu.

Hayatını kaybedenlere acil şifalar dileyen Kavmaz, yaralıların da iyileşmesi için dua ettiklerini kaydetti. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Diyarbakır Yerel Haberler

title