Haberler

Kavgayı Ayıranı Öldüren Adama Müebbet Hapis

Güncelleme:

Bursa'da düğün salonu önünde çıkan kavgayı ayırmak isteyen Murat Torun'u bıçaklayarak öldürmekle suçlanan Halis Kızılarslan, ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde, düğün salonu önünde çıkan kavgayı ayırmak isteyen 26 yaşındaki Murat Torun'u bıçaklayarak öldürmekle suçlanan 35 yaşındaki Halis Kızılarslan, 'adam öldürmek' suçundan ömür boyu, 'yaralamak'tan da 16 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

DÜĞÜNDE KAVGA ETTİLER

İnegöl'de geçen yıl Mayıs ayında, Mahmut Esatbey Caddesi üzerinde bulunan düğün salonu önünde karşılaşan Rıza Turgut ile Ali A. arasında çıkan tartışma, kavgaya dönüştü. Düğün salonu önünde bulunanlar ve polisin araya girmesiyle taraflar ayrıldı. Bir süre sonra Rıza Turgut arkadaşları ile tekrar düğün salonunun önüne gelip, Ali A. ve arkadaşları ile yine tartışmaya başladı. Bu kez aralarında bıçakların da kullanıldığı kavga çıktı.

KAVGAYI AYIRMAK İSTERKEN BIÇAKLANARAK HAYATINI KAYBETTİ

Yaşanan arbedeyi, her iki gruptakilerin de tanıdığı Murat Torun ayırmak istedi. Bu sırada Murat Torun göğsünden bıçaklanarak ağır yaralandı. Kavgaya neden olmakla suçlanan Rıza Turgut ve arkadaşı olan Halis Kızılarslan ile Ali A.'nın arkadaşı Salih Güzel'in yanı sıra, Ömer K. ve Volkan Ç. de bıçak ve yumruk darbeleriyle yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan Murat Torun, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Olay sonrası hastaneden taburcu olunca gözaltına alınan katil zanlısı Halil Kızılarslan, Rıza Turgut ve Salih Güzel tutuklandı.

HEM MÜEBBET HEM DE 16 YILLIK HAPİS CEZASI YEDİ

Haklarında İnegöl Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'adam öldürmek' ve 'adam yaralamak' suçlarından dava açılan tutuklu üç sanığın yargılamaları tamamlandı. Çıktıkları son duruşmada, beraatlarını isteyen sanıklara ceza yağdı.

Mahkeme heyeti, Murat Torun'u öldürdüğü suçlamasıyla ömür boyu hapis cezası verdiği Halis Kızılarslan'a, 'adam yaralamak' suçlarından da toplam 16 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Mahkeme heyeti, ayrıca 'adam yaralamak' suçundan Rıza Turgut'u 21 yıl 6 ay, Salih Güzelie ise 17 yıl hapis cezasına çarptırdı.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Murat Torun İnegöl Yerel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title