Haberler

Kavaklıdere'den Vali Çiçek'e Güreş Daveti

Kavaklıdere Kaymakamı Cevat Çelik ve Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir Muğla Valisi Amir Çiçek’i Kavaklıdere Menteşe Mahallesi’nde düzenlenecek olan “Beşpınar Yerküpe Yağlı Pehlivan Güreşleri” ne davet etti.

Kavaklıdere Kaymakamı Cevat Çelik ve Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir Muğla Valisi Amir Çiçek'i Kavaklıdere Menteşe Mahallesi'nde düzenlenecek olan "Beşpınar Yerküpe Yağlı Pehlivan Güreşleri" ne davet etti.

Yörenin tanıtımı için güreş öncesi yapılan duyuru çalışmalarının büyük önem taşıdığını söyleyen Vali Çiçek, 9 Ağustos 2015 pazar günü yirmi üçüncüsü gerçekleştirilecek olan, "Beşpınar Yerküpe Yağlı Pehlivan Güreşleri"nin geleneksel ata sporumuzun unutulmaması anlamında önemli bir yeri olduğunu dile getirdi.

Uzun yıllardır Kavaklıdere ile özdeşleşen bu etkinliğin mağara ve yayla turizmine katkı sağlayacağını söyleyen Vali Çiçek, turizmin çeşitlendirilmesi açısından güreşlerin ayrı bir öneme sahip olduğunu belirtti.

Beşpınar Yerküpe Yağlı Pehlivan Güreşleri'ne Vali Çiçek'i davet eden Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir, halk dilinde "okuntu" olarak adlandırılan ve davetiye yerine geçen Kavaklıdere'ye özgü bakır sahanı takdim etti. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kavaklıdere Amir Çiçek Beşpınar Muğla Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title