Haberler

Kavaklı, Maden Ocağında

Güncelleme:

Enerji Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Nevzat Kavaklı, Hema Endüstri AŞ'ye ait maden kutularını gezdi.

Enerji Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Nevzat Kavaklı, beraberindeki heyet ile birlikte Hema Endüstri AŞ'ye ait maden kutularını gezdi.

Düzenlenen gezide, Enerji Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Nevzat Kavaklı ve beraberindeki Türkiye Taş Kömürü (TTK) Genel Müdür Burhan İnan ve Genel Maden İşçileri Sendikası Başkanı Eyüp Alabaş ile, Hema Endüstri AŞ'nin Bartın'ın Amasra ilçesi Tarlaağzı köyünde bulunan maden kuyularında incelemede bulundu.

Enerji Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Nevzat Kavaklı, söz konusu yatırım sonunda üretilecek her bir ton kömürün ithalatı da o oranda azaltacağını ve istihdam sağlayacağını belirtti.

TTK Genel Müdürü Burhan İnan ise, ülkenin enerjide dışa bağımlı olduğunu belirtti. İnan, "Petrolün yüzde 92'si, doğalgazın yüzde 97'si ithal edildi. Bizim milli kaynaklarımız da kömürümüz ve suyumuz. Bu potansiyeli en iyi şekilde değerlendirmemiz gerekiyor. Enerjide çeşitliliği sağlamak, dışa bağımlılığı azaltmak ancak böyle mümkün olacak. Dolayısıyla ben bu yatırımı çok önemsiyorum. Eğer bir parça emeğim varsa bundan da mutluluk duyuyorum. Ayrıca iş sağlığı ve güvenliği konusunda kurumumuz gerçekten iyi bir noktada. Ülkemizde belki de en iyi kurumlardan bir tanesiyiz. Son derece riskli bir çalışma ortamımız var. Bizim kömürlerimiz, ton başına 25-35 metreküp metan gazı ihtiva ediyor. Biz bu metan gazını 24 saat takip ederek bir şekilde atmosfere bırakıyoruz. Bu gerçekten zor bir iştir. Burada da bakıyorum, her türlü iş sağlığı ve güvenliği baştan alınmış. Bundan sonra da nasıl başladıysa öyle gidecek diye düşünüyorum" dedi.

Son olarak Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı (GMİS) Eyüp Alabaş da, genelde devletin alt yapısı üzerinde bu tip yatırımların var olduğunu belirterek "Ama sıfırdan özel bir yatırım olarak buranın en büyük yatırımlardan biri olduğunu düşünüyorum. Bu anlamda buradaki yatırım, ülkemizin enerji bağımlığının önlenmesi açısından da son derece önemli. Yatırımı yapanları ve emeği geçenleri kutluyorum. İnşallah buradan kömür çıktığını ve ülkemizin kömür ithalatının azaldığını da görmek mümkün olur. Çünkü ülkemiz kömür ithalatı için dışarıya her yıl 5 milyar doların üzerinde para ödüyor" dedi. - BARTIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Enerji Bakanlığı Hema Endüstri Burhan İnan Kavaklı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title