Haberler

Kavakbaşı Ybo Otel Konforunu Aratmıyor

Bitlis’in Mutki ilçesine bağlı Kavakbaşı beldesinde bulunan Yatılı Bölge Okulu (YBO), gerek iç gerekse dış dizaynıyla otel konforunu aratmıyor.

Bitlis'in Mutki ilçesine bağlı Kavakbaşı beldesinde bulunan Yatılı Bölge Okulu (YBO), gerek iç gerekse dış dizaynıyla otel konforunu aratmıyor.

Yaklaşık 400 öğrencinin kaldığı Kavakbaşı Yatılı Bölge Ortaokulu, sunduğu hizmetlerin yanı sıra donanımı ve hizmet kalitesiyle öğrencilere otel konforundaki ortamda eğitim imkanı sağlıyor. Yatakhane, derslik, çalışma ve dinlenme salonlarıyla ilçenin öncellikli okullarından olan YBO, çocukların rahat edeceği şekilde döşenerek ev ortamını sunuyor. Öğrencilerin isteğine göre yemek çıkarılan, hizmet kalitesinin yanı sıra fiziki yapısıyla da beğeni kazanan okul, bu özellikleriyle köylerde yaşayan ailelerin kızlarını okutmaları konusunda ikna olmasına da katkı sağlıyor.

Kavakbaşı YBO'nun pansiyonunun diğer yatılı okulların pansiyonundan farklı kılan tarafı ise, özel yurtları özendirecek konforda olmasıdır. Öğrenciler, koridorların, yatak odalarının ve vestiyerlerin ayakkabılarla girilmemesi kendilerini rahatlattığını söylediler. Okulda spor yapmaları için sağlanan imkanlar ve sosyal aktiviteler ise öğrencileri okula bağlayan en önemli etkenler arasında yer alıyor.

Çok kısa bir sürede öğrenci sayısını arttırdığını ifade eden Okul Müdürü Cezmi Çakar, okulun başarısını fiziki koşullara ve duyarlı velilere bağladığını söyledi. Öğretmenlerin fedakarlıklarının başarıyı etkileyen diğer bir faktör olduğunu altını çizen Müdür Çakar, öğretmenlerin öğrencilere anne şefkati ile yaklaştığını kaydetti. Okulun öğrenci durumu, fiziki koşulları hakkında bilgi veren Müdür Çakar, okullaştırma alanındaki başarının sırlarını ise şu şekilde anlattı:

"Biz burada da öğrencileri rahatsız edecek faktörleri ortadan kaldırıyoruz. Pansiyonumuz, öğrencilerimizin kendilerini evlerinde hissedebilecekleri, ev ortamı aratmayacak bir şekilde düzenlemeler yapılmıştır. Etütlerin dışında nöbetçi öğretmenlerimiz pansiyonda kalıyor. Bu da öğrencilere avantaj sağlıyor. Öğrencilerle sürekli iç içe olmaları, dersleri noktasında katkı sağlıyor. Bu yaklaşımla bölgedeki öğrencilerin eğitim öğretimlerini ciddi anlamda olumlu yönde değiştirecektir. Bunun yanında hedefimiz Bitlis'teki YBO'ların en iyi, en temizi olmasını sağlamak, bunun için öğretmenlerimiz gerekli gayretleri sağlıyorlar."

Pansiyonun evini aratmadığını söyleyen öğrenciler, isteyebileceği bütün fırsatları sunduğunu belirtiyor. Öğrenciler, "Pansiyonda imkanlarımız oldukça iyi, etüt odalarımız bulunuyor. Dinlenmek için odalar hazırlanmış. Hafta sonu projeksiyon ile film izleyebiliyoruz, temizlik noktasında her gün pansiyonumuz temizleniyor, nevresimlerimiz her hafta yıkanıyor. Okul ve pansiyonumuz evimizi aratmıyor, oldukça rahatız. Pansiyonumuz özel yurtlar statüsünde, oldukça konforludur. Okula gelmeyen arkadaşlarıma seslenerek, gelmelerini ve devletin sunduğu bu imkanlardan yararlanmalarını istiyorum" diye konuştu. - BİTLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kavakbaşı Bitlis Mutki Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title