Haberler

Kavak'ta İş Garantili Kurslara Ziyaret

SAMSUN(AA) - Kavak İlçe Milli Eğitim Müdürü Köksal Kır, Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (OSB) Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde açılan iş garantili kursları ziyaret etti.

Kır, gazetecilere yaptığı açıklamada, Hayat Boyu Öğrenme Programı kapsamında açılan meslek edinme kursların önemli olduğunu belirterek amaçlarının kalifiyeli eleman yetiştirmek olduğunu söyledi.

Kurs sonunda meslek sahibi olacak kursiyerlerin kendi iş yerlerini de açabilecekleri belirten Kır, "Meşale fabrikasında iş garantili meslek edindirme kursları açtık. Amacımız fabrikaların kalifiye eleman ihtiyacını karşılamaktır. Bu kurslarımızda başarılı olan kursiyerlerimiz, kurs gördükleri fabrikada iş sahibi olabilecekleri gibi, isteyen kursiyerimizde kendi nam ve hesabına iş yeri açabilecek. Kursiyerlere yönelik iş yer ziyaretlerinde hem iş yerine ve hemde kursiyerlerimize güven geliyor." dedi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yusuf Tanrıöver ise toplam 80 kursiyerin saç metal, mobilya, kaynakçılık ve boyacılık kurslarının bin 50 saat süreli olduğunu ve talep halinde kurs açmaya devam edeceklerini söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Organize Sanayi Bölgesi Kavak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title