Haberler

Kavak Anadolu İmam Hatip Lisesi Temeli Törenle Atıldı

Kavak Anadolu İmam Hatip Lisesi temeli törenle atıldı.

Kavak Anadolu İmam Hatip Lisesi temeli törenle atıldı.

Soğuksu Mahallesi'ndeki Cumhuriyet Anaokulu yakınında düzenlenen temel atma törenine, Kaymakam Mevlüt Şekerci, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cora, Asarcık Belediye Başkanı İbrahim Yüce, Kavak Belediye Başkanı Şerif Ün, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşma yapan Anadolu İmam Hatip Lisesi Yaptırma Derneği Başkanı Ramazan Atıcı, imam hatip lisesinin bir an önce faaliyete geçirilmesi için vatandaşların yardımcı olmasını istedi.

Kavak Belediye Başkanı Şerif Ün, belediye olarak Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin yapılmasında yardımcı olacaklarını söyledi.

Samsun genelinde bin 148 okul bulunduğunu, bunun 24'ünün Kavak'ta olduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdürü Cora, Kavak Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin faaliyete geçmesiyle sınıflardaki öğrenci sayısının azalacağını belirtti.

Kaymakam Şekerci ise eğitim ve öğretimin önemini vurgulayarak, temeli atılan eğitim yuvasının bir an önce faaliyete geçmesi için hayırsever vatandaşların bağışta bulunmasını istedi.

Daha sonra protokol üyelerince butona basılarak lisenin temeli atıldı.

4 katlı inşa edilecek 32 derslikli okulun 4 milyon 720 bin liraya mal olacağı, 2 yıl içerisinde faaliyete geçeceği öğrenildi. - Samsun

Kaynak: AA / Yerel

Mevlüt ŞEKERCİ Mustafa Cora Şerif Ün Kavak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title