Haberler

KAÜ'nün Mevcudu 17 Bine Ulaştı

Güncelleme:

Kafkas Üniversitesi Rektörü Sami Özcan, üniversitelerinde 17 bin öğrencinin eğitim gördüğünü, bu sayının ek kontenjanlarla 18 bine çıkmasını beklediklerini söyledi.

Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, üniversitelerinde 17 bin öğrencinin eğitim gördüğünü, bu sayının ek kontejyanlarla 18 bine çıkmasını beklediklerini söyledi.

Özcan, yaptığı açıklamada, görev geldikleri günden bugüne kadar ülkeye ve Kars'a hizmet amacıyla hareket ettiklerini söyledi.

KAÜ'nün bünyesinden 3 üniversite çıktığını ifade eden Özcan, şöyle konuştu:

" Ardahan, Iğdır ve Artvin Çoruh üniversitelerini hesaba kattığınızda, öğrenci sayısı açısından 1992 yılında kurulmuş bir üniversitenin çok da geride kaldığı söylenemez. Tabii ki coğrafi koşulların vermiş olduğu olumsuzluklar var. Denizli'de, Antalya'da, Yalova'da yılın 11 ayı inşaat sezonu sürebilirken, maalesef burada inşaat sezonu kısa. Bu süreç üniversitenin fiziki yapısının oluşmasında çok ciddi aksaklıklara neden oluyor."

Devletin imkanları ölçüsünde bir şeyler yapıldığını dile getiren Özcan, göreve geldikleri 2010 yılında üniversitenin 5 fakültesinin olduğunu ve bu sayının 10 fakülteye ulaştığını söyledi.

2 olan yüksekokul sayısının 4'e çıktığını, 5 meslek yüksekokulu sayısının ise 7'ye çıktığını belirten Özcan, şöyle konuştu:

"73 aktif programda eğitim öğretim faaliyetini yürütmekteyken şu anda 116 aktif programımız var. Üniversitemiz hem nicelik hem de nitelik olarak büyüdü. 13 araştırma uygulama merkezimiz vardı şu anda 17'ye ulaştı. Öğrenci sayımızda son 4 yılda yüzde 36'lık artış sağladık. 11 bin 200 öğrencimiz varken, öğrenci sayımız 17 bine çıktı. Ek kontejyanlarla bu sayının 18 bine çıkmasını bekliyoruz. Büyük çoğunluğu çevremizdeki kardeş cumhuriyetlerden olmak üzere 35 olan yabancı öğrenci sayımız 362'ye çıkmış durumda."

Göreve geldiklerinde üniversitede 179 öğretim üyesinin bulunduğunu anımsatan Özcan, bu sayının yeni atanacaklarla 400'e çıkacağını sözlerine ekledi. - Kars

Kaynak: AA / Yerel

Sami Özcan Ardahan Iğdır Kars Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title