Haberler

Katrancı Koyu'nda "Konforlu" Tatil

Güncelleme:

Muğla'nın Fethiye ilçesinde tatilcilere, doğa içinde ve uygun fiyatlı konaklama imkanı sunan Katrancı Koyu'ndaki orman kampı dar gelirli vatandaşın imdadına yetişiyor.

Muğla'nın Fethiye ilçesindeki Katrancı Koyu'nda bulunan orman kamp alanı, doğa içinde ve uygun fiyatlı olmasının yanı sıra "konforlu" tatil imkanı sunuyor. İlçe merkezine 16 kilometre uzaklıkta bulunan kamp alanı, yaz boyunca genellikle emekli tatilcileri ağırlıyor.

ÖNÜ DENİZ ARKASI ORMAN

Ege'nin mavi sularına karşı kızılçam ve okaliptus ağaçları içinde tatilini geçirmek isteyenler, çadır ve karavanın yanı sıra ahşaptan yapılan köşklerde tatilin tadını çıkartıyor. Yaklaşık 200 çadır ve 50 karavan kapasitesiyle hizmet veren kamp alanı, 40 yıldır misafirlerine hem ucuz hem de konforlu tatil yapma imkanı sağlıyor.

HER TÜRLÜ İHTİYAÇ MEVCUT

Tatilciler, elektrik, su, duş gibi hizmetlerin verildiği kamp alanında çadır ve karavanlarında yemeklerini pişirip misafirlerini ağırlıyor. Günlerini denize girip dinlenerek geçiren tatilciler, çadırların önüne oluşturdukları bahçelerine çiçek dikmeyi de ihmal etmiyor.

35 YILDIR GİDİYORLAR

Yaz tatili için 35 yıldır Katrancı Koyu'ndaki orman kamp alanını tercih eden Nesibe Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, otelleri sevmedikleri için ailesiyle birlikte tatillerini burada yaptıklarını ifade etti. Ormancı bir aileden geldiğini ve emekli olduktan sonra bütün yazı, kamp alanında kiraladıkları ahşap köşklerde geçirmeye başladıklarını dile getiren Özdemir, "Doğayla baş başa yaşamak bize iyi geliyor. İnsan burada bir kibrit çöpünün bile ne kadar kıymetli olduğunu görüyor" dedi.

"KOMŞULUK DOSTLUK VAR"

"Özdemir'in 23 yıllık kamp komşusu Sevgi Ay ise her yaz kamp tatiline başlar başlamaz komşularını arayarak aynı yerde buluştuklarını anlattı.Komşusu ile dostluğunun bir günlük olmadığını, çocuklarının dahi kamp alanında birlikte büyüdüğünü belirten Ay, bundan sonra da tatillerini aynı yerde birlikte geçirmeyi planladıklarını söyledi."İstanbul'dan sonra burası insana cennet gibi geliyor" diyen Ay, şöyle konuştu: "Orada yeşile hasretiz. Burada iki çiçek diktiğimiz zaman mutlu oluyoruz. Komşularımızı da çok seviyoruz. Buraya geldiğimiz zaman yenileniyoruz, gençleşiyoruz. Büyükşehirlerde buradaki komşuluk ilişkisi, dostluk yok. Burada çıkarsız bir dostluk var." -

5 YILDIZLI OTELLERE GİTMİYOR

Tatilini, kurduğu çadırda değerlendiren Fuat Ölçerler de 5 yıldır yazları kamp alanında geçirdiğini ifade etti.Daha önce lüks otellerde de tatil yaptığına dikkati çeken Ölçerler, "Hiçbir sosyal kaynaşma yok. Her şey saatinde yapılmak zorunda. Burada ise insanlar birbirleriyle kaynaşıyor. Daha sıcak bir ortam var. Bu nedenle tercih ediyoruz.

UCUZA TATİL

Üstelik kamp alanındaki tatil, lüks otelin onda biri maliyetine" şeklinde konuştu.Kamp alanına 7 yıldır geldiğini anlatan Melek Göktaş da yıllardır güney sahillerindeki kamp alanlarını gezdiğini, en çok Katrancı Koyu'ndan memnun kaldığını söyledi.Kamp tatilini 5 yıldızlı otellere değişmeyeceğinin altını çizen Göktaş, kamp alanında kendi evlerindeki gibi yaşamlarını sürdürdüklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Fethiye Muğla Ege Turizm Turizm Memur Yaşam Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi! Ateş Kuşları dizisi final mi yapıyor? Ateş Kuşları dizisi bitiyor mu? SURVİVOR BERNA KİMDİR? Berna Canbeldek kaç yaşında, nereli, elendi mi? Nisan ayı faiz kararı açıklandı mı? 25 Nisan Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 25 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı yüzde kaç? Ekonomistler ne diyor? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 25 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? TCMB faiz kararı ne olacak?
500

Yorumlar (7)

Dara:

Seçenekleri Anladık Fakat Çadırlara . . Karavanlara Asılan BAYRAK Zorunluluğu Neden / Nereden Doğuyor ? . . . Türk Milli Kampı Yunan veya İsrail . . veya Amerika Kampına Karşı Yarışmada mı ? . . . Sağlık Personelinin Üniformalarında. . Ülke Ligi Futbol Takımlarının Formalarında . . Polis / Asker ( İç Güvenlikte Görev Yapan ) Jandarmada BAYRAK . . . ! Nedir Bu Eziklik Psikolojisi ?. . Eğer başka Ülkeye Karşı TR temsil Etseler Anlaşılır / Mantıklı Durum . . Yoksa Yan Çadırdaki Komşusunun Milliyetine Gönder mi

3
8
yanıtYanıtla
Adaköy Mobil-IOS:

Memi ordamı hala acaba

1
1
yanıtYanıtla
Dünyayı kurtaran Adamın emmisinin Arkadaşı.:

Bende Ağustos ta Fethiye oludenize gideceğim. Burayida merak ettim gidip görmek isterim. Çadır kurmayı çok severim. Suanda evimin önünde bile kurulu ve bazen çocuklarımla içinde yatıyoruz.

0
0
yanıtYanıtla
Ali durmuş:

Kesinlikle çadır kiralamayın kendiniz götürün.

0
0
yanıtYanıtla
ssaaş:

çok kalabalık yüzecek yer olmıyor.

0
0
yanıtYanıtla
g:

Çadır işi zor ve yorucu.oyle tatil yapacağım a evde kalır alışveriş merkezlerini gezerim.konfor ve rahatlık önemli .

0
0
yanıtYanıtla
muğla misafir:

fethiye de sezon nedeniyle pansiyonlar oteller dolu oluyor b oş bulursanda fiyatlar faiş oluyor, kısa süreliğine kalacaksanız katrancı fethiye ye 10-12 km kadar 25-50 tl kadar çadır fiyatları, isterseniz buz dolabı bile kiralayabilirsiniz, temiz su, wc, duş imkanları var ormanın içinde daha ne olsun . . . ben 2 gece 3 gündüz kaldım gündüzlerimi fethiye ölü denizde geçirdim. . . katrancının denizide fena değil . . . tercih meselesi ben memnun kaldım

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title