Haberler

Katlı Otopark Yıkım Kararına Tepki

Zonguldak'ta, Ereğli Belediyesi'nin Kent Meydanı Projesi kapsamında katlı otopark binasını yıkma kararı almasına esnaf tepki gösterdi.

Müftü Mahallesi'ndeki Ereğli Belediyesi'ne ait katlı otopark binası önünde toplanan şoförler belediyenin yıkım kararını eleştirdi.

Durak başkanları, yöneticileri ve şoför esnafı adına açıklamada bulunan Ekip Taşımacılık Kooperatif Başkanı Ali Aydın, 90 köyden yolcu taşımacılığı yapan 500 araç sahibinin kullandığı katlı otopark binasının yıkım kararı alınmasının sadece şoför esnafını değil vatandaşları da mağdur edeceğini söyledi.

Köy minibüsleri ve hususi araçların da kullandığı katlı otoparkın Ereğli Belediyesi tarafından alınan yıkım kararının durdurulması için Şoförler ve Otomobilciler Odası'nın yürütmeyi durdurma davası açtığını belirten Aydın, şunları kaydetti:

"Katlı otopark yıkıldığı ve şehir merkezi dışına taşındığı takdirde sadece bizler mağdur olmayacağız, köylerden taşıdığımız vatandaşlarımız bu konuda mağdur olacak. Şehir merkezine araç değiştirip yükleriyle beraber aktarmalı geleceğinden külfet altına girecektir, zamanla da şehir merkezinden kopacaktır. Biz kamu yararına yapılan katlı otoparkın yıkılmasını istemiyoruz. Eğer şayet yıkılacaksa yeni yapılacak kent meydanının altındaki otoparktan köy minibüslerine yer verilmesini istiyoruz."

Açıklamanın ardından grup dağıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Ali Aydın Zonguldak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title