Haberler

Katı' Sanatı Başkentte Can Buldu

Emel Ogan'ın, geleneksel Türk sanatlarından katı', minyatür ve tezhip örneklerinden oluşan sergisi başkentlilerin beğenisine sunuldu.

Emel Ogan'ın, geleneksel Türk sanatlarından katı', minyatür ve tezhip örneklerinden oluşan sergisi başkentlilerin beğenisine sunuldu.

Emel Ogan ve atölye grubu öğrencilerinin düzenlediği "Katı' Minyatür ve Tezhip Sergisi", Ankara Vakıf Eserleri Müzesi'nde açıldı.

Açılışa katılan Ankara Vakıflar Genel Müdür Yardımcısı Burhan Ersoy, sergilenen eserlerin emek ve göz nuru ürünü olduğunu belirterek, "İlk kez bu kadar ilginin olduğu, kalabalık bir sergi açıyoruz" dedi. Ersoy, müzede ilk kez katı' sergisinin sanatseverlerin beğenisine sunulması açısından da önemli olduğunu söyledi.

12 yıldır profesyonel olarak katı' sanatını icra eden Emel Ogan, öğrencilerinin de katkı sağladığı sergide katı' ve minyatürden oluşan 70 esere yer verdi.

Ogan, katı' sanatının 16. yüzyıl Osmanlı Devleti'nde tezhipten sonraki en önemli sanat olduğunu, ancak son iki yüz yılda başarılı temsilcisi çıkmadığı için unutulduğunu ifade etti.

Katı'nın uygun deseni uygun kağıt veya çok inceltilmiş deriden kesilip başka bir zemine yapıştırılarak yapılan meşakkatli ve çok dikkat isteyen bir sanat dalı olduğunu söyleyen Ogan, geleneksel Tük sanatlarına gönül verdiğini vurguladı.

Ogan bugün 40 civarında öğrencisiyle unutulmaya yüz tutan bu sanatın temsilcileri olarak hala çok çalıştıklarını ve Türk sanatına yeni eserler kazandırmayı sürdüreceklerinin kaydetti.

Ankara Vakıf Eserleri Müzesi'ndeki "Katı', Minyatür ve Tezhip Sergisi", 02-12 Kasım 2012 tarihlerinde ücretsiz olarak görülebilir.

Muhabir: Tuğba Özgür Durmaz

Yayıncı: Erdem Gültekin - ANKARA

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title