Haberler

Katarlı İş Adamından Suriyeli Sığınmacılara Yardım

Katarlı iş adamı Muhammed El Nacr, Harran'da yapımı devam eden konteyner kentte kalacak Suriyeliler için 5 milyon TL yardımda bulundu.

Katarlı iş adamı Muhammed El Nacr, Harran'da yapımı devam eden konteyner kentte kalacak Suriyeliler için 5 milyon TL yardımda bulundu.

Şanlıurfa Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, Katarlı iş adamı Muhammed El Nacr, Ceylanpınar ve Akçakale çadır kentleri ile Harran'da yapımı süren konteyner kentini ziyaretinin ardından Vali Celalettin Güvenç ile makamında bir süre görüştü.

Muhammed El Nacr, Vali Güvenç ile görüşmesinin ardından 10 bin Suriyelinin barınacağı Harran konteyner kentinde iç tefrişat için 5 milyon TL'lik yardım protokolünü imzaladı.

El Nacr, Türkiye'nin bugüne kadar Suriyelilere büyük bir özveriyle kucak açtığını anımsatarak, yaptığı yardımı görev olarak gördüğünü, yardım için Türkiye'ye gelmekte geç kaldığı için de çok üzgün olduğunu belirtti. El Nacr, Suriye'de bir an evvel barışın sağlanması ve akan kanın durması temennisinde bulundu.

Vali Güvenç ise yardım için katarlı iş adamı El Nacr'a teşekkür ederek, Türk iş adamlarının da yardım yaptığını, bunun da yurt dışındaki iş adamlarına örnek olduğunu ifade etti.

Ziyarette Harran Kaymakamı Muhammed Selami Yazıcı, Bozova Kaymakamı Recep Öztürk ve Katarlı iş adamının yakınları da hazır bulundu.

Muhabir: Müslüm Etgü / Ahmet Caner Baysal

Yayıncı: Emine Konuk - ŞANLIURFA

Kaynak: AA / Yerel

Celalettin Güvenç Ceylanpınar Şanlıurfa Harran Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title