Haberler

Katarakt ameliyatı sonrası bazı hastaların kör olduğu iddiası -

İl Sağlık Müdürü Nail Umay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, basında çıkan haberlere ilişkin olarak soruşturma başlattıklarını söyledi.

Katarakt ameliyatı sonrası bazı hastaların kör olduğu iddiası - MALATYA

Malatya'da özel bir hastanede aynı gün ameliyat olan 17 kişiden 6'sının enfeksiyon kaptığı, bu kişilerden 3'ünün kör olduğu iddiasıyla soruşturma başlatıldığı bildirildi.

İl Sağlık Müdürü Nail Umay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, basında çıkan haberlere ilişkin olarak soruşturma başlattıklarını söyledi.

Umay, İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde 6 hastanın tedavisinin sürdüğünü belirterek, "Bunların tedaviye cevap vermeleri 4 ile 6 hafta içerisinde belli olur. Şu anda körlükten bahsedilmesi söz konusu değil. Şimdilik enfeksiyon kapma söz konusudur. Hasta yakınlarından ikisi Sağlık Bakanlığı'na şikayette bulunmuşlar. Olayla ilgili çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezinde tedavisine devam edilen Remziye Çoban'ın damadı Gaffar Özçırpıcı, 11 Eylül'de Malatya'da bulunan özel bir hastaneye kayınvalidesinin katarakt ameliyatı için yatırıldığını ve burada ameliyat edildiğini söyledi.

Kendilerine ameliyatın ardından hastanın dört gün sonra kontrole getirilmesini söylediklerini belirten Özçırpıcı, üçüncü günde aşırı derecede kusma ve sancı şikayetlerinden dolayı hastalarını hastaneye götürdüklerini kaydetti.

Doktorun yaptığı muayenenin ardından kendilerine daha yapabileceği bir şey olmadığını söylediğini ve Turgut Özal Tıp Merkezi'ne yönlendirdiğini kaydeden Özçırpıcı, "Buraya hastamızı getirdik. Aldılar, gözlerine iğne falan yaptılar. Şu anda gözlerini kaybetmiş durumda, kör oldu. Yani bir katarakt ameliyatı için gittiler ve gözlerini kaybettiler maalesef. Aynı hastane şu anda ameliyata devam ediyor, aynı doktor da orada. Bizim savcılığa ve Sağlık Bakanlığı'na şikayetlerimizin de 4 günüdür. Herhangi bir netice almış durumda değiliz" diye konuştu.

Hastalardan Minadiye Çek'in kızı Ayfer Çek ise hastanenin ve ameliyat yapan doktorun cihazlarının steril olmadığını anlattı.

Hastalarının gözünü kaybettiğini iddia eden Çek, "Daha önce görüyordu, çok güzel görüyordu, yürüyebiliyordu. Kendi işlerini kendisi çok rahat yapabiliyordu. Bu şekilde hiç daha göremeyecek. Gerçekten insan sağlığı bu kadar ucuz değil. Ben de şikayetçiyim. Hastamın arkasındayım, başka hastaların bu şekilde olmasını istemiyorum. Buna bir dur denilmesi lazım" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Sağlık Bakanlığı Turgut Özal Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title