Haberler

Katar-Türkiye İttifakı Bitti, Türkiye Mısır'a Karşı Yalnız Kaldı

Güncelleme:

Mısır'da Müslüman Kardeşler iktidarını deviren Sisi'ye karşı oluşturulan Türkiye-Katar ittifakı sona erdi. Katar, Sisi'yle buzları eritti.

Türkiye ve Katar, geçen yıl Muhammed Mursi'yi devirerek iktidarı ele geçiren Sisi yönetimini tanımayarak, Mısır'a karşı tecrit politikası izliyordu. Ancak Katar'dan tam da Katar Emiri El Sani'nin Cuma günkü Ankara ziyaretinden bir gün sonra flaş Mısır kararı geldi. Katar, Suudi Arabistan'ın arabulucuk çalışmaları sonucunda Kahire'yle buzları eritti.

SİSİ İLE BİR ARAYA GELDİLER

Katar Emiri ve Suudi Arabistan Kralı'nın temsilcileri önceki gün Mısır Cumhurbaşkanı Abdulffettah es-Sisi ile bir araya geldi.

Mısır Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada; Cumhurbaşkanı Sisi'nin başkent Kahire'de, Katar Emiri Temim bin Hamad el-Sani'nin özel temsilcisi Şeyh Muhammed bin Abdurrahman el-Sani ve Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdulaziz'in temsilcisi Halid Abdulaziz et-Tuvicri'yi kabul ettiği belirtildi.


(Katarlı temsilcinin Kahire'deki temasları, Katar Emiri El Sani'nin Cuma günkü Ankara ziyaretinden bir gün sonra gerçekleşti.)

Sisi'nin, özelde Mısır-Katar, genelde Arap ülkeleri arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi konusunda Suudi Arabistan Kralı Abdullah'la hemfikir olduğunu ilettiği ifade edildi. Suudi Arabistan Kraliyet Divanı da Mısır ve Katar'ın, Suudi Arabistan Kralı'nın "aralarını düzeltme girişimine" olumlu cevap verdiklerini açıkladı.

TÜRKİYE İLE KATAR, MISIR'A KARŞI BİRLİKTE HAREKET EDİYORDU

Türkiye ve Katar, seçilmiş cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi 3 Temmuz 2013'teki askeri müdahaleyle devirerek iktidarı ele geçiren Sisi yönetimini tecrit politikası izliyordu.

Türk hükümeti, Sisi'nin gerçekleştirdiği darbeye tepki gösterince Mısır, dönemin Kahire Büyükelçisi Hüseyin Avni Botsalı'yı "persona non grata-istenmeyen adam" ilan etmiş, iki ülkenin diplomatik ilişkileri maslahatgüzar seviyesine inmişti. O tarihten bu yana Sisi'yi sert dille eleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Temmuz ayında CNN International'a verdiği röportajda Sisi'yi "tiran" olarak nitelemiş, bu açıklama üzerine Mısır, Türkiye'nin Kahire Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Alper Bosuter'i bakanlığa çağırmıştı.

ERDOĞAN, BAN Kİ-MOON'UN VERDİĞİ YEMEĞE KATILMAMIŞTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eylül ayında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun (BM) gerçekleştiği New York'ta, Ban Ki-moon'un verdiği yemeğe, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile aynı masaya verildiği için katılmamış, "Aynı masaya oturup darbecileri meşrulaştırmam" demişti.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Türkiye Katar Politika Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (167)

pesmerge:

hani uzun adam hep dik duruyordu, dün söyledigini öbürgün yutuyor, aynen coban sülo gibi dün dündür bugün bugündür misali, Türkiye tüm ülkelerin karsisinda yalnizlasti, hic bir komsusu ile iyi degil, uzun adam saraylarla itibarini koruyor vah memleketin haline vah. halkta koyun sürüsü halinde seyrediyor.

38
71
yanıtYanıtla
cem tuna:

Dış politika konusunda bir hezimet DAHA! AB, Kıbrıs, Suriye, Mısır, Irak. . . . . . . . . .

31
28
yanıtYanıtla
ww:

HERKEZ SUSSA HERKEZ YÜZÜNÜ DÖNSE BİLE AZİZ TÜRK MİLLETİNİN AZİZ CUMHURBAŞKANINDAN ALLAH RAZI OLSUN. SİSİ DARBECİDİR. HİÇBİR SİYASİ HAMLE BUNU MEŞRULAŞTIRAMAZ.

36
21
yanıtYanıtla
morgabriel:

ortadoğunun sinsi ve dönek politikalırını yalnız din ekseninde okumanın sonuçlarıdır bu yalnızlık

27
24
yanıtYanıtla
İSKOÇYALI:

siz daha tayyip antilobunun peşindden gidin ey saf halk. . . tr kötüye gidiyor

20
28
yanıtYanıtla
HUBUT:

Yahu ne tuhaf yorumlar yapılıyor. Erdoğan''dan habersiz bu hareket yapılabilir mi? Katar zor durumda üzerinde ağır bir baskı var, Suudiler ve diğer körfez ülkeleri çok sıkıştırıyor. RTE düşmanlığı gözünüzü o kadar kör etmiş ki, onun ne derece ezber bozan büyük bir lider olduğunu göremiyorsunuz. Sürekli atıp tutmanıza rağmen göreceli kalkınmadan en çok siz faydalanıyorsunuz. Böyle saçma şeyleri konuşacağımıza emek-sermaye ilişkisinde emek tarafının koşullarını nasıl iyileştirebilir, taşeron işçiler, madencilerin durumu v. s onu düşünelim. Erdoğan giderse chp-mhp koalisyonun bir şey yapabileceğini bekliyorsanız, çok safsınız.

18
29
yanıtYanıtla
KELOĞLAN Mobil-IOS:

Türkiye'nin sonu ıraq, mısır, Libya, Tunus ve Suri'yi gibi olacak bunu bir kenara yazın. AKP iktidarda kalırsa

27
19
yanıtYanıtla
vatandaş:

Aynı masaya oturup darbecileri meşrulaştırmazmış duy da inanma. PKK terör örgütü yöneticileriyle OSLO''da aynı masaya oturup görüşüyor ve sevişiyorsunuz. 30. 000 asker, polis, anne, baba, çocuk ve bebek katiline SAYIN Öcalan diyerek minnettarlığınızı ve saygınızı sunuyorsunuz ama. . . Yokmu lan bu memlekette şuna haddini bildirecek kapasitede ve zekada biri.

29
16
yanıtYanıtla
AKP = ARAP YALAKASI:

Peki ne beklediniz??? Arap degiller mi, ingilizlerle el ele verip arap dükünü olan osmanliyi cökerten? Hz. Muhammed (sav) bilen bir hadisi serifin de ''Ben arabim ancak arablar benden degil'' demis.

18
27
yanıtYanıtla
r.t.eMobil-ANDROID:

sen bir dünya liderisin kimseye ihtiyacın yok allah yar ve yardımcınız olsun.allah yolunu açık eglesin uzun adam..adamın dibi,adamın ham maddesi..r.t.e diye yazılır ADAM diye okunur.

23
20
yanıtYanıtla
Tüm 167 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title