Haberler

Katar, Türk Müteahhitlerine Öncelik Tanıyacak!

Güncelleme:

Davutoğlu, 2020 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapmak için 20 milyar dolar yatırım yapacak olan Katar'ın Türk müteahhitlerine öncelik tanıyacağını açıkladı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Katar ziyareti sırasında Doha'da yaptığı basın toplantısında iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin geliştirileceğini açıkladı.

TÜRKLERE ÖNCELİK VERİLECEK

2020 Dünya Kupası kapsamında 20 milyar dolarlık yatırım yapacak olan Katar'ın, Türk müteahhitlerine öncelik tanıyacağını söyleyen Davutoğlu, "Katar, ev sahipliğini yapacağı 2020 Dünya Kupası ve 2030 Katar vizyonu çok büyük bir yatırım potansiyeli barındırıyor.

Katarlılar da bu potansiyelin en iyi Türk müteahhitler tarafından değerlendirilebileceğini düşünüyor. Sayın Emir ile görüşmelerimizde Türk müteahhitlerine güvenini açıkça ifade etti ve Türk müteahhitlerin öncelikli olacağının güvencesini aldık" dedi.

DİĞER SEKTÖRLER DE VAR

Davutoğlu, şöyle devam etti: "Sadece müteahhitlik hizmeti değil, dünya kupasının güvenlik hizmeti başta olmak üzere diğer servislerini de Türk firmalarının yapabilmesi için de görüşmeler sürdürülüyor.

Genelde Türkler, binayı yapar hizmeti başkası verir anlayışı vardı, hayır binayı da hizmeti de biz yapabiliriz. Gıda güvenliği önemli bir konu. Katar'a tarım ürünü ihracı da mükemmel bir alan. İkili ilişkilerimizde ciddi bir momentum var. Katarlıların yatırımları da artarak devam edecek."

FAİZ KARARI DOĞRUDUR

Davutoğlu, Merkez Bankası'nın aldığı faiz kararlarının doğru olduğunu belirterek, "Bandın aşağıya çekilmesi bizim de savunduğumuz görüşlerdi çünkü Türkiye'de ekonomide en temel mesele fiyat istikradır. Bir de piyasadaki kredilendirmeyle ilgili bir boyut var. Burada bizim için önemli olan, faizler öyle bir yerde olmalı ki, mevduatı caydırmasın ve krediyi de pahalılandırmasın.

Ve nitekim alt bandın sabit tutulması mevduatların tutulmasına katkı sağlamıştır. Üst bandın aşağıya çekilmesi de kredi maliyetlerinde düşme sağlamıştır. Bu koridor kapandıkça da daha öngörülebilir bir tablo ortaya çıkacak. Böylece hem portföy hem de doğrudan yatırımları daha fazla çekeceğimize inanıyorum" dedi.

ET FİYATLARINDA EK TEDBİR GELİYOR

GIDA fiyatları konusunda açıklamalar yapan Davutoğlu, "Son Bakanlar Kurulu toplantısında et fiyatlarıyla ilgili ek tedbirler alma konusunu ele aldık ve bazı tedbirler de alıyoruz. Et fiyatları başta olmak üzere Gıda Tarım ve Hayvancılık bakanımız bir sunum yaptı. Burada çok net tavır alacağız. Tüketicimizin üzerinden herhangi bir aracı grubun kâr elde etmesine izin vermeyeceğiz" diye konuştu.

TÜRKİYE BU KERVANIN DIŞINDA KALAMAZ

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AB ile ticari ilişkileri de değerlendirerek, "Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı Anlaşması (TTIP) son günlerin en önemli konulardan biri. Bu da AB paketinin bir parçası. Orada da gümrük birliğini güncellemesi konusunda prensip kararına vardık. Bu toplantılarda da TTIP ve Türkiye AB ilişkilerini doğru zeminde tutmayı amaçlıyoruz. Türkiye bu kervanın dışında kalamaz" dedi. (Kaynak:Hürriyet)

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Ahmet Davutoğlu Türkiye Katar Doha Turizm Turizm Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (3)

MMOM:

Kenzül Arş Dua sını okumayı adet haline getir, Melekler bile seni kıskansın. Müslüman boynundada taşımak çok Eftal dir diyor, Alimler.

0
3
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

oncelik dubaiye verilmesi gerekiyor cunku ancak orasi hak ediyor

0
1
yanıtYanıtla
ramazan:

aman ha , katar emiri bunların kardeşim dedigi hep yanmıştır haberin ola, demedi deme senin sonunda , esad gibi olabilir.

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title