Haberler

Katar'ın Gazze'ye Yardımları

Katar'ın yardımıyla Gazze Şeridi'nde 18 işitme engelli çocuğa "koklear implant" ameliyatı yapıldığı bildirildi.

Katar'ın yardımıyla Gazze Şeridi'nde 18 işitme engelli çocuğa "koklear implant" ameliyatı yapıldığı bildirildi.

Katar'dan gelen heyette yer alan uzman doktorlar, Gazze'de ağır işitme kaybı yaşayan çocuklara "biyonik kulak" olarak da bilinen "koklear implant" tedavisi uyguladı.

Katar'daki Hamad bin Halife Sağlık Kentinde İşitme ve Denge Bölümü Başkanı Halid Abdulhadi, Filistin Kızılay Hastanesinde düzenlediği basın toplantısında, geçen perşembe gününden bu yana 18 işitme engelli çocuğa "koklear implant" ameliyatı yapıldığını belirterek, "Günde 4 çocuğu ameliyat ettik. Burada koklear implant eğitimi için bir program yapmayı da düşünüyoruz." dedi.

Hamad bin Halife Sağlık Kenti Koklear İmplant Bölümü Başkanı Abdusselam el-Kahtani de bu ameliyatlar aracılığıyla gelecekte benzer operasyonları yapabilmeleri için Filistin'deki sağlık ekiplerinin eğitilmesinin de hedeflendiğini kaydetti.

Katar'ın Gazze'yi Yeniden İmar Komitesi de yayımladığı açıklamada, işitme kaybı yaşayan 4 çocuğa daha aynı işlemin yapılacağını duyurdu.

Gazze'de 18 yaşın üzerinde 2 bin 409, 18 yaşın altında ise bin 243 kişinin işitme kaybı yaşadığı ifade ediliyor.

Kaynak: AA / Güncel

Filistin Kızılay Katar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title