Haberler

Katar'daki Hamas-Rusya Görüşmesi

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal ve beraberindeki heyetin, Katar'ın başkenti Doha'da Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile bir araya geldiği bildirildi.

Filistin İslami Direniş Hareketi ( Hamas ) Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal ve beraberindeki heyetin, Katar'ın başkenti Doha'da Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile bir araya geldiği bildirildi.

Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, "Halid Meşal başkanlığındaki Hamas heyeti, Doha'da Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile bir araya geldi. Görüşmede ikili ilişkiler ele alındı ve gündemdeki meseleler hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu" denildi.

Lavrov'un Hamas yönetimini Moskova'ya davet ettiğine işaret edilen açıklamada, davetin kabul edildiği ve daha sonra ziyaret için bir tarihin belirleneceği ifade edildi.

Açıklamada ayrıca "Hamas heyetinin, Rus Dışişleri Bakanı ile İsrail'in son saldırılarının ardından Gazze Şeridi'nin içinde bulunduğu şartları, Batı Şeria'daki İsrail terörünü, Kudüs'te Müslümanlar ve Hristiyanlar için kutsal kabul edilen yerlere yönelik saldırıları" ele aldığı aktarıldı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov dün akşam geldiği Doha'da Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani ile görüşmüştü. İkilinin bölgesel ve uluslararası meseleleri ele aldığı açıklanmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Sergey Lavrov Katar Hamas Doha Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title