Haberler

Katar'da Enflasyon Artışı Sürüyor

Dubai merkezli Hayat Pahalılığı Raporları isimli şirketin çalışmasına göre en pahalı Körfez ülkesi konumunda bulunan Katar'da, tüketici fiyatları bir yılda yüzde 2,7 arttı.

Körfez ülkeleri arasında en pahalı ülke olarak gösterilen Katar'da, tüketici fiyat endeksi (TÜFE) bir yılda yüzde 2,7'lik artış gösterdi.

Gelişim Planlaması ve İstatistik Bakanlığı'nın açıkladığı verilere göre, Katar'da TÜFE, şubat 2014 sonu itibariyle bir yıllık sürede yüzde 2,7 arttı.

Belirli harcama türlerinin daha hızlı arttığını gösteren verilere göre, birinci sırada yüzde 5,8'lik artışla "kira, yakıt ve enerji" sınıfı geldi.

Mobilya, tekstil ve beyaz eşyada yüzde 3,9'luk fiyat artışı yaşanırken, eğlence, hobi ve kültür harcamalarında da yüzde 3,2'lik  fiyat artışı oldu.

Diğer tüm kategorilerin aksine, muhtelif mal ve hizmetler kategorisinde altın fiyatlarındaki düşüşe bağlı yüzde 3,2'lik düşüş yaşandı.

Aynı kategoride yer alan "kira, enerji ve yakıt" kalemleri, TÜFE'nin yüzde 32,2'sini oluşturuyor ve hayat pahalılığının en temel nedeni olma özelliğini taşıyor.

İkinci en yüksek harcama kalemindeyse, yüzde 20,5'lik oranla ulaşım ve iletişim geliyor.

Şirketlerin kira yardımlarını fiyat artışlarına endeksli yapmaması sonucu Doha'da yaşayan birçok kişi, başkent dışındaki uzak bölgelere taşınmayı tercih ediyor.

Dubai merkezli Hayat Pahalılığı Raporları isimli şirketin daha önce benzer mal ve hizmetleri kıyaslayarak yaptığı çalışmaya göre Katar, Körfez ülkeleri arasında en pahalı ülke konumunda bulunuyordu. - Doha

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title