Haberler

Katar Başbakanı Casim Açıklaması

Katar Başbakanı Hamad Bin Casim, Beşşar Esed'in önünde yönetimi devretmekten başka yolu olmadığını belirtti.

Katar Başbakanı Hamad Bin Casim, Beşşar Esed'in önünde yönetimi devretmekten başka yolu olmadığını belirtti.

Başbakan Hamad Bin Casim, Kuveyt Er-Rai gazetesine verdiği demeçte, Suriye'de kan aktıktan sonra, diğer tarafın intikam almaması için Esed'in cesurca bir karar vererek yönetimi devretmekten başka yolu olmadığını ifade etti.

BM-Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi El-Ahdar el-İbrahimi'nin görevinde başarılı olabileceğinden şüphe duyduğunu belirten Casim, "Bizim İbrahimi'ye güvenimiz tam. Ancak diğer tarafa güvenmiyoruz. Bu olayın kötüye kullanılarak daha fazla ölümlere yol açmasından korkuyorum. Zorluklara rağmen sorunlara çözüm bulunmasını ümit ediyorum" dedi.

Casim, yolun sonunda çözümün Suriye halkının çıkarlarına uygun olacağını düşündüğünü, ama bunun nasıl ve ne zaman gerçekleşeceğini bilmediğini vurguladı.

ABD'nin Suriye konusundaki tutumuna dair Casim, bu ülkede seçimlerin yaklaştığını dile getirerek, "Sonunda herkes Suriye halkının çıkarlarına uygun kararlar almak zorunda kalacak" ifadesini kullandı.

Casim, Eski Irak Devlet Başkanı Saddam Hüseyin ile ABD-Irak savaşı öncesinde görüştüğünü ve ona Iraklıların kanının durması için görevini bırakma çağrısında bulunduğunu hatırlatarak, görüştüğü Beşşar Esed'e de aynı çağrıyı yaptığını, Kaddafi'ye de yüz yüze görüşmeden benzer çağrıda bulunduğunu belirtti.

İran hakkında değerlendirmelerde de bulunan Casim " İran'ın Suriye konusunda çözümün bir parçası olmasını ümit ediyoruz. Bizim İran ile güçlü ilişkilerimiz var. Bazı konularda farklı düşündüğümüz gibi aynı düşündüğümüz konular da var" diye konuştu.

Muhabir: Muhammed Hayek - Zeynep Hilal Karyağdı

Yayıncı: Murat Taydaş

Yayıncı Açıklaması - KATAR

Kaynak: AA / Güncel

Beşşar Esed Suriye Katar İran Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title