Haberler

    Katar, 2018 Dünya Kupası İçin Rusya'nın Alternatifi Olmak İçin Çalışmaları Hızlandırdı

    Katar Hükumeti, Rusya - Ukrayna çatışmalarının şiddetlenme ihtimaline karşılık stadyumlarını 4 yıl erken ve 2018 Dünya Kupası'na hazır olacak şekilde yapacak.

    Katar Hükumeti, 2018 Dünya Kupası'nın ev sahibinin değişme ihtimaline karşılık 2022 Dünya Kupası'nda kullanılacak stadyumların daha kısa zamanda tamamlanaması için çalışıyor.

    İspanyol As gazetesinde yer alan bir habere göre Katar Hükumeti, Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan siyasi krizin daha da şiddetlenemsi ihtimaline kaşılık 2022 Dünya Kupası'na yetişmesi düşünülen stadyumları 2018 Dünya Kupası'nda kullanılabilir duruma getirme kararı aldı. FIFA'dan Katar'a bu yönde gelen resmi bir talimat yok. Ama Arap yetkililer "Böyle bir şey büyük ihtmalle olmayacak ama biz yine de hazır olacağız" dediler.

    Katar, Rusya için olası bir aksilikte ilk tercihin kendisi olması için elini güçlendirmeyi istiyor.

    El Wakrah ve El Ryyan stadyumları bu çalışmada ilk sırayı alan yapılar olacak. Biri 25 bin, diğeri 20 bin kişilik 2 stadyumun 2018'e yetiştirlmesi için her inşaatta 2 bin 500 işçi çalışıyor.

    2022 Dünya Kupası'nı Katar'da organize eden komitenin başkanı Hasan al Thawadi de haftaiçinde yerel bir gazeteye, Katar'ın küçük bir ülke olması nedeniyle ülkedeki stadyumların birbirine yakın noktalarda olacağını ve isteyen futbolseverlerin bir günde birkaç maç izleyebileceğini söyledi.

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Rusya Federasyonu Ukrayna Katar Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title