Haberler

    Katalonya: Siyasi Partilerin Seçim Kampanyası Sona Erdi

    İspanya'nın Katalonya Özerk Bölgesi'nde yarın yapılacak kritik erken seçimler öncesi siyasi partiler son kozlarını ortaya koydu.

    Katalonya'da iktidardaki muhafazakar Katalonya Demokratik Yönelimi (CDC) ile ona dışarıdan destek veren Katalonya Cumhuriyetçi Solu (ERC) partilerinin kurduğu seçim ittifakı "Junts pel Si" (Evet için Birlik) seçim kampanyasını Barselona'da düzenlediği miting ile sonlandırdı.

    Mitinge katılan yaklaşık 70 bin "Junts pel Si" sempatizanı sık sık "bağımsızlık" sloganı attı.

    Katalonya yönetimi lideri Artur Mas mitingde yaptığı konuşmada seçimlerin daha adil, daha refah ve daha eşitlikçi bir toplum için şans olduğunu belirtti.

    Katalonya'nın bağımsızlığına karşı kampanya yürüten Başbakan Mariano Rajoy da Barselona'da partili adaylarıyla bir araya geldi:

    Katalanlara "Neden size gerçeği açıklamıyorlar?" diyen Rajoy, bağımsızlık isteyenlere "Emekli maaşlarınızı kim ödeyecek? İspanyalı ve Avrupalı olarak haklarınız ne olacak? Nereye hangi ülkeye ihracat yapaca

    Yazar:

    Etiketler:Gönderildi: 26 Eylül 2015

    İzlenme oranı:

    Oylar Açıklaması

    Kaynak: Euronews.com / Dünya

    Barselona İspanya Dünya Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title