Haberler

"Kastamonu'nun Gizli Hazinesi: Siyez" Projesi

Ankara'da düzenlenecek olan "TÜBİTAK 44.Orta Öğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması"nda Kastamonu'yu temsil edecek olan "Kastamonu'nun gizli hazinesi."

Ankara'da düzenlenecek olan "TÜBİTAK 44. Orta Öğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması"nda Kastamonu'yu temsil edecek olan "Kastamonu'nun gizli hazinesi: Siyez" projesinin hazırlık çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Projenin danışmanı Kastamonu Üniversitesi Biyoloji Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Cengiz Baloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 20-24 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek olan TÜBİTAK 44. Orta Öğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması"na Göl Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri Betül Kübra Aydın ve Ceren Çakır'ın "Kastamonu'nun gizli hazinesi: Siyez" projesi ile katılacağını söyledi.

Baloğlu, Kastamonu yöresine özgü ve buğdayın bilinen en eski atası olan siyezin düşük karbonhidrat özelliğinin obezite ile savaşta önemli bir rol oynayacağının düşünüldüğünü aktararak, "Projeyle ilgili hazırlık çalışmalarımız devam ediyor. Projeyi üreten öğrencilerimiz çok emek verdiler. Umarım güzel bir sonuç alırlar" diye konuştu. - KASTAMONU

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title