Haberler

Kastamonu Entegre global kapasitesini katlıyor

Güncelleme:

Tataristan'ın Alabuga SEZ bölgesinde faaliyet gösteren fabrika, Avrupa'nın en büyük kapasiteli MDF tesisi olarak biliniyor.

Ağaç Bazlı Panel sektöründe 45 yıldan fazla bir süredir üretim yapan Kastamonu Entegre Ağaç Sanayi, 2015 yılı Nisan Ayı'nda başlayan proje kapsamında, Tataristan'daki fabrikasına 2. MDF hattı yatırımını başlattı. Böylesine zor bir proje için kısa sayılacak, bir yıl gibi bir sürede, nakliye ve montajı tamamlanarak devreye giren MDF hattının, fabrikanın üretim kapasitesini yüzde 10 artırarak, Kastamonu Entegre'nin global kapasitesini yıllık 4.55 milyon m3'ten 5 milyon m3'e, laminat parke üretimi kapasitesini ise 80 milyon m2 gibi erişilmesi zor bir hacme çıkarması bekleniyor.

Bu yatırımla birlikte, Kastamonu Entegre'nin Alabuga MDF tesisleri, ilave 130 milyon dolar yatırım ve 485 bin m3/yıl MDF kapasitesi ile toplam 1.05 milyon m3 MDF ve 40 milyon m2 Floorpan marka laminat parke üretim kapasitesi ile de tek lokasyonda, dünyanın en büyük MDF tesislerinden biri oldu.

ÇEVRE ÖDÜLLÜ FABRİKA

Kastamonu Entegre'nin Tataristan yatırımı, Alabuga Serbest Ekonomi Bölgesi'nin varlığı, konumunun lojistik açıdan çok uygun olması, yeterli hammadde ile enerji kaynaklarının olması ve başta Tataristan Cumhurbaşkanı olmak üzere, tüm Tataristan yetkililerinin yakın ilgi ve desteğiyle hayata geçmiş olması bakımından büyük önem taşıyor. Fabrikanın aynı zamanda Tataristan'ın başkenti Kazan'da düzenlenen "EKO Lider - 2014"isimli çevre yarışmasında "Orman ve Ahşap Ürünleri Sanayisi" dalında çevre temizliği konusunda gösterdiği hassasiyet nedeniyle ödülü bulunuyor.

"AMACIMIZ TÜM DÜNYAYA ÜRETİM YAPMAK"

Sektöründe yurtdışında yatırım yapan ilk ve tek şirket olduklarını belirten Kastamonu Entegre A.Ş. Ağaç Grubu Başkanı Haluk Yıldız "Kastamonu Entegre olarak sürdürülebilir büyümeyi sağlamak ve bölgesel liderlik için bundan sonraki yatırımlarımıza ağırlıklı olarak yurtdışında devam ediyoruz. Türkiye'de pazarın belli bir doygunluğa gelmesi ve odun hammaddesinin kısıtlı olması da bizi bu alana yatırım yapmaya yönlendirdi. Kastamonu Entegre olarak amacımız, sürdürülebilir büyüme için yeni pazar ve yeni hammadde kaynaklarına yatırım yaparak, sadece Türkiye pazarını değil, tüm dünya pazarına hizmet vermektir. 400 milyon dolarlık yatırım yaptığımız Tataristan fabrikamız da bu hedefin parçalarından biridir" dedi.


Kaynak: Bültenler / Güncel

Kastamonu Entegre Tataristan Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Atlanta Hawks Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 29 Mart Basketbol NBA CANLI İZLE! Atlanta Hawks Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 29 Mart Basketbol NBA CANLI İZLE! Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title