Haberler

Kastamonu - Destici'den Rusya'ya Mektup Tepkisi

Destici'den Rusya'ya mektup tepkisiBüyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Putin'e mektup göndermesine tepki göstererek, Eğer özür dileyecek bir ülke varsa, mektup yazıp ilişkilerin düzelmesi için adeta yalvaracak olan bir ülke varsa o da Rusya olmalı. Putin olmalı. Ama Türkiye'yi yönetenlerin Türkiye'yi ne hale getirdiklerinin göstergesi budur.

Destici'den Rusya'ya mektup tepkisi

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Putin'e mektup göndermesine tepki göstererek, Eğer özür dileyecek bir ülke varsa, mektup yazıp ilişkilerin düzelmesi için adeta yalvaracak olan bir ülke varsa o da Rusya olmalı. Putin olmalı. Ama Türkiye'yi yönetenlerin Türkiye'yi ne hale getirdiklerinin göstergesi budur. Bu milletin bir onuru var. Bu milletin bir şerefi var dedi.

BBP Genel Başkanı Destici, partisinin Kastamonu'da düzenlediği iftar yemeğine katıldı. Yemek sonrası partililere seslenen Destici, Türkiye'yi yönetenlerin terör örgütü ile gerektiği gibi mücadele etmediğini söyleyerek, 32 yıldır Türkiye'yi yönetenler bu hain kalleş PKK ile gerektiği gibi mücadele etmediler. Eğer şahsen etmiş olsalardı bugün PKK denen illet ile biz karşı karşıya olmazdık. Değil bir kere 32 kere bu PKK terör örgütü bitirilebilirdi. Bakın bugün bile canımız yanmasına rağmen PKK ile topyekün bir mücadele yok. Çünkü Türkiye'yi yönetenlerin aklında çözüm süreci ve müzakere masası var. Şehit Yüzbaşı Ali Alkan kardeşimizin şehidimizin ağabeyi Yarbay Mehmet Alkan 'Teröristi dağdan indirip şehire getirenlerin bu akan kan da sorumluluğu vardır' dediği için şu an meslekten ihraç edilme ile karşı karşıya. Biz sözün altına imzamı atıyorum. Bakın hala bugün PKK ile topyekün mücadele yok. Eğer sen gerçekten PKK ile bir mücadeleden bahsediyorsan finans kaynaklarını kurutacaksın, Kandil'i imha edeceksin diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Putin'e mektup göndermesine tepki gösteren Destici sözlerine şöyle devam etti

Rusya bizim sınırımızı ihlal etti ve Türkiye'yi yönetenler Cumhurbaşkanı ve Başbakan talimat verdik dediler. Pilot da gereğini yaptı ve onurlu bir şekilde Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin onurunu korudu, sınırımızı ihlal eden Rus uçağını düşürdü. Şimdi biz ne yapıyoruz, Rusya ile ilişki kurmak için mektup üzerine mektuplar yazıyoruz. Özür üstüne özür diliyoruz. Peki Rusya, PKK'nın eline füzeyi verdi bizim helikopterimizi düşürdü, pilotlarımız şehit oldu. Peki niye biz bunun hesabını sormuyoruz Rusya her gün Türkmen Dağı'nda Türkmenleri bombalıyor. Biz neden bunların hesabını sormuyoruz Eğer özür dileyecek bir ülke varsa, mektup yazıp ilişkilerin düzelmesi için adeta yalvaracak olan bir ülke varsa o da Rusya olmalı o da Putin olmalı. Ama Türkiye'yi yönetenlerin Türkiye'yi ne hale getirdiklerinin göstergesi budur. Bu milletin bir onuru var, bu milletin bir şerefi var

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Mustafa Destici Rusya Politika Güncel Haberler

title