Haberler

Kastamonu'da Kapalı Olan Köy Yolu Cenaze İçin Açıldı

Yoğun kar yağışının etkisini sürdürdüğü Kastamonu’nun Cide’ ilçesinde, kapalı olan Loç Yöresi Grup Yolu İstanbul’dan gelen cenaze için açıldı.

Yoğun kar yağışının etkisini sürdürdüğü Kastamonu'nun Cide' ilçesinde, kapalı olan Loç Yöresi Grup Yolu İstanbul'dan gelen cenaze için açıldı.

Cide ilçesinde Perşembe gününden beri köy ve şehir mezarlıklarına defnedilen vatandaş sayısı 11'e yükseldi. Edinilen bilgiye göre köy mezarlıklarına 9, şehir mezarlığına 2 kişi defnedildi. Kar yağışının özellikle köylerde etkili olduğu son günlerde mezarlıklarda 1.5 metrenin üzerinde kar bulunurken, defin sırasında toprağın altından daha fazla üstündeki kar yığınlarının kaldırılması için çaba harcanıyor.

Öte yandan Cide Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği, şehir dışından Cide'ye gelen cenazeleri köylerine ulaştırmak için önceden tedbir alıyor. Cenaze sahibi önceden köy muhtarının vasıtasıyla birliğe haber gönderiyor, birlik çalışanları'da o köyün yolunu öncelikli olarak açıyor. Şehir dışından ilçeye bağlı Çamdibi köyü'ne cenazesi gelen Halil Kaya isimli 76 yaşındaki vatandaş için öncelik Loç bölgesinde yer alan Çamdibi köyünün yolunu, yapılan çalışma ile ulaşıma açıldı. Ekiplerin büyük uğraşlar sonrası açabildiği yol sonrası, Kaya'nın naaşı, Çamdibi köyünde köy mezarlığına defnedildi. - KASTAMONU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kastamonu İstanbul Cide Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title