Haberler

Kastamonu'da Hortum Evleri Yıktı

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde iki gün önce meydana gelen hortumun ardından bölgeye giden İl Afet Acil Durum Müdürlüğü ekipleri hasar tespit çalışması yaptı.

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde iki gün önce meydana gelen hortumun ardından bölgeye giden İl Afet Acil Durum Müdürlüğü ekipleri hasar tespit çalışması yaptı. Yapılan incelemede 3 evin yıkıldığı çok sayıda evde de hasarların meydana geldiği tespit edildi. Taşköprü ilçesi'nde yaşanan hortum Köçekli ve Karadedeoğlu köylerinde büyük paniğe yol açtı. Gece saatlerinde yaşanan hortum nedeniyle çok sayıda ev hasar görürken ağaçlar köklerinden söküldü enerji nakil hatları da zarar gördü. Evleri ağır hasar gören bazı vatandaşların evlerinin önüne çadır kuruldu. İl Afet Acil Durum Müdürlüğü ekipleri de hasar tespit çalışması için bölgeye giderek incelemelerde bulundular. Yapılan incelemede 3 evin yıkıldığı tespit edilirken yaklaşık 40 evinde hortum nedeniyle zarar gördüğü belirlendi. Hortum nedeniyle ormanlık alanda bulunan çok sayıda ağaçta kökünden söküldü. Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu kararıyla koruma altında bulunan asırlık tarihi çınar ağacı da hortum nedeniyle ortadan ikiye ayrıldı. Evlerine giremeyen bazı vatandaşlarda komşularının evinde kalmaya başladı. Hortum yaşanan köylerde Taşköprü Kaymakamı Zafer Coşkun ile Kastamonu İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tahir Zafer Kahasan da incelemelerde bulundu.

Hortumun yaşandığı köylerde yaşayan vatandaşların yaralarının en kısa sürede sarılacağını belirten Taşköprü Belediye Başkanı Yardımcısı Ceyhun Çorbacı, Bu hasarı en kısa sürede telafi ederek köylerimizi eski durumuna getireceğimize inanıyorum. Bu konuda elimizden gelen gayreti göstereceğiz dedi.

Yaşanan hortumu korkuyla izlediğini belirten ilkokul 2'inci sınıf öğrencisi Gülbahar Günaçık ise şunları söyledi

İlk başta hava kararmaya başladı. Gökyüzü iyice açılmaya başladı. Sonra aniden dolu ve yağmur başladı. Ondan sonra tüm bulutlar birleşti. Rüzgar nedeniyle dört tane hortum çıkmaya başladı. Hortum çıkınca çok korktum

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kastamonu Taşköprü Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title