Haberler

Kastamonu'da "Bereket Ormanları" Projesi Hayata Geçti

Kastamonu’da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nca Gönül Elçileri Projesi kapsamında oluşturulan “Bereket Ormanı”na fidan dikildi.

Kastamonu'da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nca Gönül Elçileri Projesi kapsamında oluşturulan "Bereket Ormanı"na fidan dikildi.

Batı Çevre Yolunda Cumhurbaşkanlığı Hatıra Ormanı'nda oluşturulan 'Bereket Ormanları' alanında düzenlenen etkinliğe Kastamonuluların ilgisi büyük oldu. 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen törende, öğrencilerin halk oyunları gösterisinin ardından Kastamonu Belediyesi Mehteran takımı eşliğinde marşlar çalındı.

Gösterilerin ardından törende konuşan Vali Şehmus Günaydın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın eşliğinde ormanların korunması ve ağaçlandırmanın teşvik edilmesi kapsamında ülke genelinde oluşturulan 'Bereket Ormanları'nın Kastamonu'da da oluşturulduğunu söyledi. Ormanların faydalarını ilkokuldan başlayarak bütün eğitim öğretim hayatında okuduklarını hatırlatan Vali Günaydın, "Tabi bunu sadece okumak yetmiyor. Bunu uygulamaya da geçirmek gerekiyor. Ormanların faydaları saymakla bitmez. Salınan zararlı gazların ve toz zerreciklerinin ağaçlar tarafından emilmesiyle sağlıklı yaşam alanları oluşturuluyor. Sağlıklı bir yaşam için ormanlar vazgeçilmezdir. Hem ormanlarımızın korunması hem de gelecek nesillere aktarılması büyük bir önem arz ediyor" dedi.

"FİDAN DİKMEKLE İŞ BİTMİYOR, AYNI ZAMANDA ORMANLARIMIZI KORUMAMIZ LAZIM"

Sadece fidan dikmekle işin bitmeyeceğine dikkat çeken Vali Günaydın, yetişen ormanların aynı zamanda korunması gerektiğine işaret ederek, "Bugün maalesef orman yangınlarının yüzde 90'ının üzerindeki oran ihmalden kaynaklanıyor. Bahçe ve tarla temizliği yaparken çevredeki ormanlara zarar vermemek için tedbir almamız gerekiyor. Bu orman varlığımız açısından büyük önem arz ediyor. Ülkemiz orman yangınları açısından son zamanlarda çok büyük bir gelişim kaydetti. Birçok ülkede orman yangınları haftalarca aylarca sürüyor. Orman teşkilatımızın son yıllarda teknolojik olarak ve uçak takviyesiyle orman yangınlarına zamanında müdahale edilerek yangınlar önüne geçilebiliyor. Bu nedenle orman teşkilatımızı kutluyorum. Orman haftasını kutluyor katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"GÜNÜMÜZDE ORMANLAR, TÜM DÜNYADA ORTAK DEĞER HALİNE GELMİŞTİR"

Her yıl baharın gelişini müjdeleyen 21 Mart tarihinin 1971 yılında Birleşmiş Milletlerin tavsiyesi ile Ormancılık Haftası olarak kutlanmaya başladığını ifade eden Kastamonu Orman Bölge Müdürü Hüseyin Dinçer, "1975 yılından sonra dünyada, Ormancılık Haftası olarak kutlanmaktadır. Ormanlar günümüzde tüm dünya insanının ortak değeri haline gelmiştir. Barındırdığı doğa güzellikleri ve temiz hava ve su kaynağı doğal hayat için yaşama alanları olan ormanlar, geleneksel ham madde kaynağı olmanın yanında atmosferde biriken başta karbon olmak üzere sera gazlarını da yataklarını etkisiyle hale getiren en önemli koruyucudur" şeklinde konuştu.

"KASTAMONU EKONOMİSİNE YILLIK 250 MİLYON TL KAYNAK OLUŞTURUYORUZ"

Kastamonu'da 874 bin hektar ormanlık alanın bulunduğunu aktaran Hüseyin Dinçer, Kastamonu'nun ülke genelinde önemli bir yere sahip olduğunu kaydetti.

Dinçer, "Ormanlardan Kastamonu ekonomisini yıllık 250 milyon dolar kaynak oluşturmaktayız. Kastamonu ormanlarında 206'sı endemik tür olmak üzere zengin bitki ve hayvan türlerine ev sahipliği yapmaktadır. İlimizde son 5 yılda yaptığımız çalışmalarda 4 bin 500 hektar alanda 6 milyon 710 bin fidan diktik. Ceviz, badem başta olmak üzere yöreye uygun türlerle gelir getirici ve halkımızın gelirini artırıcı ağaçlandırma çalışmalarımız devam etmektedir" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Vali Günaydın ile beraberindekiler, Orman Haftası etkinlikleri kapsamında öğrenciler arasında yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerini vererek, resim sergisini gezdiler. Daha sonra hazırlanan fidanlar, katılımcılar tarafından toprakla buluşturuldu. Programda Vali Şehmus Günaydın'ın eşi Aysel Günaydın, çocuklarla birlikte Emine Erdoğan'ın gönderdiği hediye fidanı dikti. - KASTAMONU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Emine Erdoğan Kastamonu 21 Mart Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

MsSMobil-ANDROID:

memleketimizde zaten yeterince ağaç var ama gene de dikin tabi fidan iyidir..

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title