Haberler

Kastamonu'da Avukatlar Günü Kutlandı

Kastamonu'da '5 Nisan Avukatlar Günü' etkinlikleri kapsamında Kastamonu Baro Başkanlığına bağlı avukatlar, Cumhuriyet Meydanında Şehit Şerife Bacı ve Atatürk Anıtına çelenk sundu.

Kastamonu'da '5 Nisan Avukatlar Günü' etkinlikleri kapsamında Kastamonu Baro Başkanlığına bağlı avukatlar, Cumhuriyet Meydanında Şehit Şerife Bacı ve Atatürk Anıtına çelenk sundu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından törende konuşan Kastamonu Baro Başkanı Av. Mehmet Çiftci, Türkiye'nin çok ağır bir süreçten geçtiğini belirterek, "Ülkemizin etrafındaki emperyalist güçlerin kuşatması her geçen gün daha da daraltılmaktadır. Tüm komşularımızda ciddi ekonomik ve sosyal çalkantılar meydana gelmiş, bu durumdan da ülkemiz son derece olumsuz etkilenmiştir. Buna bağlı olarak, ülkemizde daha da sıkıntılı günler yaşanabileceği izlenimi ve beklentisi her geçen gün artmaktadır. Gün geçmiyor ki, şehit haberi gelmesin. Gün geçmiyor ki ülkemizin değişik şehirlerinde büyük patlamalar olmasın, çocuk kadın yaşlı genç vatandaşlarımız katledilmesin. Ancak şu herkes tarafından çok iyi bilinmeli ki, temelleri bin yıllar öncesine dayanan Yüce Türk Milletinin kurmuş olduğu Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar olacaktır" dedi.

"SAVUNMA MESLEĞİ ADALETİN OLMAZSA OLMAZIDIR"

Savunmasız yargılamanın, hiçbir şart altında adil olmadığını vurgulayan Av. Çiftci, şöyle devam etti: "Bir kararın adil kabul edilebilmesi için, öncelikle tarafların yargılama aşamasında kendilerini yeterince ifade ettikleri inancını kabul etmeleri gerekir. Savunma aynı zamanda, tüm erklere güçlere karşı, vatandaşın temel hak ve hürriyetlerinin teminatıdır. Bu nedenledir ki, savunma yani avukat ve barolar, gerçek hukuk devletinin teminatıdır, olmazsa olmazıdır. Diğer bir anlatımla, insan hak ve özgürlüklerinin temelidir. Unutulmamalıdır ki, yetki-güç elindeyden fütursuzca temel hak ve özgürlükleri ihlal edenler, savunmayı hiçe sayanlar veya faaliyetlerini engelleyenler, bir süre sonra, bu hak ve özgürlüklere, bu hak ve özgürlüklerin teminatı olan savunmaya ve avukatlara muhtaç olmuşlardır. Hem ülkemizin sosyal problemleri ve hem de adalet teşkilatının ve savunma mesleğinin problemleri, bizleri hiçbir zaman yıldırmamalı, adalete olan inancımızı bir an bile kaybetmeden mesleğimizi icra etmeye devam etmeliyiz. Her fırsatta dile getirdiğimiz üzere; Avukat sayısının 90 bine dayandığı ülkemizde, sayısı bile belli olmayacak kadar hukuk fakültesi açılması ve buna bağlı olarak ölçüsüz öğrenci alımı, avukatlık mesleğine geçişte sınav ve kota konulamaması, meslek alanlarını genişletecek çalışmaların yapılmaması, mesleğin üzerinden hala vesayetin kalkmaması, mesleğe yeni başlayan arkadaşların ekonomik durumlarının göz ardı edilmesi, özelikle kamu avukatlarının hem ekonomik ve hem de statü problemlerinin çözülmemesi, özellikle son dönemde Yüksek Mahkeme Kararlarında da belirtildiği üzere kamu görevlisi kabul edilen avukatların diğer kamu görevlilerine tanınan haklardan mahrum edilmesi gibi onlarca ciddi sorunumuz vardır. Son zamanlarda birkaç kere ilimizde de yaşadığımız, avukatlara karşı vukuu bulan saldırıları da şiddetle kınıyoruz. Bu tür olaylara karışan tüm faillerin en şedit şekilde cezalandırılmaları gerektiğini düşünüyor ve bu konuda gerekenin yapıldığına ve yapılacağına inanıyoruz. Saldırıya uğrayan meslektaşlarıma geçmiş olsun diyor, tüm avukatların ve Türkiye Barolar Birliğinin ve Türkiye Baroları ile Kastamonu Barosunun da yanlarında olacağını bilmelerini istiyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, yeniden tüm meslektaşlarımın avukatlar gününü kutluyor, mutlu, huzurlu ve hukukun tam anlamda hakim olduğu yarınlarda buluşmak dileği ile saygılar sunuyorum" - KASTAMONU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Avukatlar Günü Kastamonu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
title