Haberler

Kastamonu'da Ahilik Haftası Kutlamaları

Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında kendisine yapılan ziyarette konuşan Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, esnafı, 'milletin ana iskeleti' olarak tanımlayarak, esnaf ve sanatkarlığın önemini vurgu yaptı.

Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında kendisine yapılan ziyarette konuşan Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, esnafı, 'milletin ana iskeleti' olarak tanımlayarak, esnaf ve sanatkarlığın önemini vurgu yaptı.

Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Dursun Ergin, Şoförler Odası Başkanı Mehmet Tiryakioğlu, Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Mehmet Ali Tosyalıoğlu, Gıdacılar Odası Başkanı Ufuk Dravor, Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Seyfi Aşkaraoğlu, Kunduracılar Odası Başkanı Mehmet Kalyoncu, Ağaç İşleri Odası Başkanı Ergün Can, Elektrikçiler Odası Başkanı Vehbi Tüfekçi, Araç Şoförler Odası Başkanı Abdullah Aydın, Araç Esnaf Odası Başkanı Hikmet Koçoğlu ve Araç Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Sinan Yetkin birlikte Vali Erdoğan Bektaş'ı makamında ziyaret ettiler.

Ahiliğin Kastamonu gibi Türk milletinin geçmişi ve gelenekleri olan, önemli sosyal değerlerle donatılmış bir tarihten geldiğini belirterek, "Ahilik, bu konumlardan bir tanesidir. Bir esnaf örgütlenmesidir. Esnaf, belli geleneklerle, belli anlayışlarla, belli prensiplerle, beli bir mantıkla çalışıyor ve bu mantık kurumsallaşıyor. Nasıl çırak olunur, nasıl usta olunur, nasıl esnaf olunur, müşteriye nasıl davranılır, yani eskiden dünya bunları bizden öğreniyordu" dedi. Ahiliği esnafların kendisinin düzenlediğini ifade eden Vali Bektaş, "Şu anda da devam ettiriyor. Avrupa bizden almış, geliştirmiş ve yine bize getirmiş. Bütün bu kurumların temeli gerçekten bizdedir. Biz Türk Milleti olarak o kadar anladığımız işler var ki, inanamazsınız. Bu sosyal yapı çok önemli, göstermelik işler değil. Gerçekten sosyal yapıyı tahmin edecek olan esnaftır. Orta sınıf dediğimiz, üreten, satan, pazarlayan, vatandaşlar diyalogu geliştiren, pazarı oluşturan, çarşıyı oluşturan esnaf gerçekten orta direktir. Milletin ana iskeletidir esnaf ve o yaraları iyileştirecek olan yine esnafdır." diye konuştu.

Kastamonu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Dursun Ergin ise, esnaflara yaptığı katkılarından dolayı teşekkür etti. Kastamonu Ahşap Fuarı ile Kastamonu'nun önünün açılacağına inandıklarını aktaran Ergin, birazda Kastamonuluların katkısı olması durumunda şehirde güzel işlerin olacağını kaydetti. - KASTAMONU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Erdoğan Bektaş Ahilik Haftası Dursun Ergin Kastamonu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title